17. februar 2019
Morten Dahlin kommer ikke ind i Folketinget i denne omgang. Arkivfoto
Morten Dahlin kommer ikke ind i Folketinget i denne omgang. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten Dahlin manglede 135 stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Dahlin manglede 135 stemmer
Greve - 22. juni 2015 kl. 13:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres katastrofale valgresultat betyder, at byrådsmedlem- og udvalgsformand i Greve Kommune, Morten Dahlin, ikke opnår valg til Folketinget i denne omgang.

Den 26-årige lokalpolitiker, der er opstillet i Slagelse-kredsen i Sjælland Storkreds, har gennem de seneste tre uger ført en aktiv valgkamp på hele Sjælland, men må erkende, at det ikke er nok til at opnå valg til Folketinget. Blot 135 stemmer manglede Morten Dahlin for at kunne få et sæde i folketingssalen på Christiansborg.

- Jeg glæder mig over, at vi får en ny borgerlig regering. Det er det vigtigste, men jeg ville da lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg er ked af, at jeg ikke kommer i Folketinget. Det havde jeg håbet på, og så er det da superærgerligt at mangle 135 stemmer, fortæller Morten Dahlin, der måtte se Louise Schack Elholm fra Ringsted-kredsen løbe med det femte Venstre-mandat i Sjælland Storkreds.

Det dårlige Venstre-valg skinner igennem i resultatet for Morten Dahlin.

- Jeg bliver nu 1. suppleant med 135 stemmer op til et sæde, siger Morten Dahlin, der ikke føler, at han kan bruge det til noget, at han er blevet 1. suppleant.

Det er første gang, at Morten Dahlin har været kandidat til Folketinget, og han endte med at få i alt 2986 personlige stemmer ved torsdagens valg.

- Jeg får et udmærket resultat. Alene i Greve Kommune er jeg mindre end 270 stemmer fra at slå Bertel, så jeg får et godt valg men mangler 135 stemmer. Venstre mister to mandater i storkredsen, jeg slår to siddende folketingsmedlemmer i Flemming Damgaard og Karsten Nonbo, siger Morten Dahlin, der har sit eget bud på det ringe valg for Venstre.

- Det skyldes nok, at der har været fokuseret ekstremt lidt på politik og ekstremt meget på personsager og mudderkastning, og det er ærgerligt, siger Venstrepolitikeren, der er tilfreds med den valgkamp, han selv har ført.

- Jeg synes, at jeg har ført en god kampagne, hvor jeg har prøvet at fokusere på de positive budskaber og hvad jeg ville kæmpe for, i stedet at snakke om alle de andre. Jeg har kørt på i tre år, siden jeg blev valgt som folketingskandidat, så jeg synes, at jeg har gjort det udmærket, men jeg kan ikke afvise at jeg kunne have gjort noget anderledes, men nu vil vi sætte os ned og evaluere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk