11. december 2018
- Bare fordi vi er konstitueret sammen med Venstre, betyder det ikke, at jeg nødvendigvis er mere enig med Venstre end med Socialdemokratiet i en sag. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke kan skabe et bredt samarbejde, siger Mortan Martinsson. Foto: Janus Spøhr
gallery icon

Se billedserie

- Bare fordi vi er konstitueret sammen med Venstre, betyder det ikke, at jeg nødvendigvis er mere enig med Venstre end med Socialdemokratiet i en sag. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke kan skabe et bredt samarbejde, siger Mortan Martinsson. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mortan vil bygge tribune på stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mortan vil bygge tribune på stadion
Greve - 03. januar 2018 kl. 05:35
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

177. Så mange stemte personligt på Mortan Martinsson ved kommunalvalget i november. Det var nok til at vælge ham ind, og den 1. januar kunne han dermed kalde sig byrådsmedlem for første gang. Ikke nok med det er han også blevet valgt som formand for Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget, som blandt andet tager sig af kommunens bygninger, veje grønne arealer. Det er et nyt område for Mortan, der til daglig er sosu-hjælper.

arrow Læs også: Lokal forfatter: For mig er det en drivkraft at drømme

- Der bliver travlt, kan jeg allerede se på min kalender. Folk er begyndt at ringe til mig og tage fat i mig nede i centret for at sige, hvad jeg skal kigge på. Jeg er vant til at arbejde meget ved blandt andet at tage ekstravagter, men nu bliver byrådsarbejdet mit ekstrajob. Jeg er ikke bange for at tage fat, siger han.

Den politiske interesse stammer fra 1985, hvor der var debat om EF-pakken, der var afstemning om i februar året efter. Mortan Martinsson er ikke så begejstret for EU og fik sin mor overtalt til at stemme nej, selv om hun ellers havde besluttet at stemme ja, men 14-årige Mortans overtalelsesevner vandt, da han argumenterede for, at han var bange for, at EF (daværende EU, red.) ville tage magten fra Danmark.

- Jeg har altid sagt, at en dag ville jeg stille op, men det er aldrig blevet til noget, indtil jeg blev opfordret til at stille op til kommunalvalget i år af vores lokalformand, siger han.

Først sagde han nej tak, men efter en betænkningstid, takkede han alligevel ja. Det kom sent i processen, så han nåede ikke at være med til opstillingsmødet eller repræsentere DF i valgdebatterne. Alligevel fik han næstflest stemmer blandt Dansk Folkepartis kandidater og blev dermed det andet og sidste medlem af partiet, som blev stemt ind i byrådet.

Mortan Martinsson arbejder som sosu-hjælper og er formand for fanklubben i Greve Fodbold. De to ting vil han tage med sig i byrådsarbejdet.

Bedre faciliteter
Først og fremmest vil renoveringerne af Greves skoler fylde meget, også i de kommende år. Derudover vil han forsøge at finde penge til at forbedre Greve Fodbolds faciliteter. - Min store kæphest er, at der mangler en tribune på Greve Stadion. Det er pinligt, hvordan der ser ud. Jeg er kommet på stadion siden 1985. Det eneste, der er sket siden, er, at vi har fået to ekstra fliserækker, da vi rykkede op i anden division, som var den næstbedste række på daværende tidspunkt, siger Mortan, som dog glæder sig over, at der er kommet atletikfaciliteter på stadion.

Det er bare ikke nok, mener han.

- Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke også blev bygget en tribune. Der mangler også omklædningsrum. Det er en skandale, at der ikke er bedre faciliteter. Det er kun Brøndby, der er større på Sjælland end Greve. Vi har et andendivisionshold hos mændene og et kvindehold, der banker på til den bedste række, og så skal man have bedre faciliteter, siger han og fortæller, at tribunen og omklædningsfaciliteterne er de eneste steder, hvor der på idrætsfacilitetsområdet mangler forbedringer i kommunen.

Mortan bliver formand for Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget. Det er noget af et spring fra den hverdag, han er vant til at have.

- Jeg skal lede møderne, og jeg håber, at den stil, som jeg vil køre, vil få inddraget alle. Jeg er en humørspreder, men vi skal jo ikke bare sidde og grine. Jeg er vant til at have med mennesker at gøre, og det kan være en fordel, siger han.

Et af de områder, som fylder meget for Greve-borgerne, er bygningernes højde. Det bliver også et fokuspunkt for Mortan Martinsson som udvalgsformand.

- Der skal bygges så lavt som mulig. Jeg er imod højhusbyggeri. To etager synes jeg er høje huse, der skæmmer og ødelægger udsigten for andre. Det bliver ikke med min gode vilje, hvis vi kommer til at bygge højhuse, siger han og uddyber:

- Der kan være noget økonomi ved at bygge højt på en grund, men man skal også tage hensyn til de mennesker, som bor i området i forvejen, i stedet for, at det kun skal dreje sig om penge. Borgere kan have været glade for deres have i 30 år, og så kan der pludselig stå en på en altan og kigge ned på dem, hvis der bliver bygget højt ved siden af, siger han og forklarer samtidig, at der på Tjørnelygrunden ud mod motorvejen måske bliver givet tilladelse til at bygge højere end de to etager, hvis det kan gøres fornuftigt og ikke generer nogen.

arrow Få en sund start på året: Nu kan du tilmelde dig 60dage.dk
02. januar 2018 kl. 20:19 Opdateret: kl. 20:12
arrow Kalle er væk: Udlover dusør på 10.000 kr.
02. januar 2018 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk