21. juli 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand frifundet for tiltale om legemsangreb mod sin kone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand frifundet for tiltale om legemsangreb mod sin kone
Greve - 13. juni 2018 kl. 08:59
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et skænderi den 5. februar udviklede sig til en episode, hvor en 41-årig mand fra Greve blev tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens paragraf 245.

Samtidig ville anklagemyndigheden have manden udvist, hvis han blev tildelt ubetinget straf.

Den tiltalte nægtede sig skyldig.

Manden og vidnet, som i sagen også er offer, var gift, da der opstod uenigheder i deres fælles lejlighed. Skænderiet drejede sig om betaling af husleje. Skænderiet endte med, at de kørte op til kommunen for at blive skilt.

Efterfølgende kørte de i hver deres bil hjem til lejligheden, hvor de igen kom op at skændes. Den tiltalte har forklaret, at han skubbede til kvinden, hvorved hun slog sin højre arm på en legetøjsbarnevogn, der stod på stedet. Kvindens forklaring af hændelsen var, ifølge retten, meget lidt detaljeret. Kvinden fik efterfølgende et tre gange tre centimeter stort mærke på fingeren og et lille sår.

Både manden og kvinden har desuden forklaret, at han kastede et glas mod væggen. Manden har forklaret, at han gjorde det i ophidselse, mens kvinden mener, at han gjorde det for at ramme hende.

Retten fandt det ikke beviseligt, at han kastede glasset for med vilje at ramme kvinden.

Anklagemyndigheden havde forud for retssagen i Retten i Roskilde nedlagt påstand om, at den tiltalte skulle straffes med mere end 30 dages fængsel, som eventuelt kunne gøres betinget mod, at manden lavede samfundstjeneste, men manden blev altså frikendt, ligesom han ikke blev udvist.

Den tiltalte og kvinden, der anmeldte episoden, er senere blevet gift igen.