27. januar 2021
En 30-årig mand blev torsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Foto: Frederik Cederskjold
En 30-årig mand blev torsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Foto: Frederik Cederskjold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand anholdt og mistænkt for million-bedrageri: Sådan mener politiet, at han gjorde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand anholdt og mistænkt for million-bedrageri: Sådan mener politiet, at han gjorde
Greve - 03. december 2020 kl. 11:19
Af Emil Kristensen

En 30-årig mand blev torsdag formiddag varetægtsfængslet frem til 23. december, efter at have været fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Han er sigtet for at have begået omfattende bedrageri mod både ældre og svage i hele landet. Han er sigtet for at have franarret både borgere og pengeinstitutter for ikke mindre end 2.9 millioner kroner. Den 30-årige nægter sig skyldig.

Ifølge anklageskriftet, har han i mindst 27 tilfælde snydt sig til at få udleveret både NEM-ID og koder, og det er sket i perioden mellem 14. juni 2020 og 16. november 2020. Her har han haft held til at franarre sine ofre beløb i omegnen af både 25.000 kroner og op til beløb i underkanten af en halv million kroner.

Borgerne fik opkald fra en person, som udgav sig for at være en medarbejder fra deres pengeinstitut. De forurettede blev franarret deres NEM-ID og koder under påskud af, at der var problemer med borgerens konto. Herefter blev der overført større beløb fra de forurettedes konti. Den 30-årige er desuden mistænkt for at have overtalt flere svage personer til at agere mellemmand, også kaldet "mulddyr" og låne deres konti ud i forbindelse med hævningen af de penge, som blev franarret de ældres konti.

- Den 30-årige er mistænkt for groft at have udnyttet de ældre borgeres tillid til deres bank, og herefter lokket yngre svage borgere til at agere "mulddyr" for at slette sine spor ved den kriminelle handling. Der er tale om omfattende bedrageri mod ældre og andre svage borgere, som enten er blevet snydt eller groft udnyttet, siger politikommissær Martin Eise Eriksen, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De første sager blev anmeldt i starten af juni måned i år, og mens sagerne er blevet efterforsket, er flere sager kommet til. Det seneste bedrageriforhold, som indgår i sagskomplekset, blev anmeldt i november.

- Vi ser desværre en del sager, hvor bedragere udnytter svage og udsatte borgere til at begå kriminalitet. Det er sager vi har stor fokus på, men det er også meget komplekse sager, som giver anledning til omfattende efterforskninger, fortsætter Martin Eise Eriksen.

Den 30-årige blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor dørene blev lukket, da tiltalerne mod den 30-årige var blevet læst op, og han havde erklæret sig uskyldig. Det skete af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

Politiets videre efterforskning skal forsøge at afklare, om den 30-årige kan mistænkes for yderligere forhold end dem, han er sigtet for ved grundlovsforhøret, og om andre personer end den 30-årige kan have en rolle i sagen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?