19. juni 2021
Pressefoto
Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale socialdemokrater fejrede grundloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale socialdemokrater fejrede grundloven
Greve - 07. juni 2021 kl. 15:25

Omkring 40 medlemmer af partiet deltog, da Socialdemokratiet i Greve markerede grundlovsdag i Greve Borgerhus 5. juni.

Dagen bød på flaghejsning ved borgmesterkandidat John T. Olsen, samt tre fællessange herunder 'Når jeg ser er rødt flag smælde' i strålende solskin - derudover var der fællesspisning og hygge i corona-venlige rammer.

Deltagerne kunne høre taler fra medlem af Europaparlamentet, Marianne Vind, folketingskandidat Frederik Enevoldsen og borgmesterkandidat John T Olsen.

Fra talerstolen kunne medlemmerne høre Marianne Vind sige, at »coronakrisen har fået de bedste demokratiske evner frem i befolkningen' i det, det samfundssind og hensyn alle viser i denne tid, er imponerende«.

Europaparlamentsmedlemmet refererede endvidere til de mange 3-partsaftaler og store politiske forlig henover midten i Danmark det seneste års tid.

Den lokale folketingskandidat Frederik Enevoldsen kom ind på den historiske kontekst, som grundloven er baseret på, i sær grundlovens dåb og den folkelige bevægelse i datidens Danmark.

Videre sagde Frederik Enevoldsen, at »politik skal især handle om de, der aldrig vil komme til fadet, og de som bliver tabt af systemet, og som aldrig får en uddannelse«.

Afslutningsvist kom borgmesterkandidat John T. Olsen i sin tale ind på, at medlemmerne skal huske på, at grundloven også handler om de gode og sunde principper i demokratiet.

»Poliske aftaler kræver nemlig ofre, ingen får alt igennem«, sagde han med henvisning til netop grundloven også er et kompromis, hvor daværende magthavere netop afgav magt, og henviste desuden til den væsentlige grundlovsændring i 1915, som gav kvinderne stemmeret gennem folkelig aktivisme.

Slutteligt informerede borgmesterkandidaten om, at kommunalvalget står for døren, og at han ville gøre sit til, at valget bliver en spændende oplevelse, og mindede medlemmerne om, at de skal holde fokus på sig selv »selvom vi allerede nu kan se, at der skydes på partiet fra alle sider.«

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?