17. august 2019
Niels Moestrup fylder tirsdag den 5. marts 50 år. Pressefoto
Niels Moestrup fylder tirsdag den 5. marts 50 år. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal iværksætter fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal iværksætter fylder 50 år
Greve - 04. marts 2019 kl. 19:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder 50 år.

Stolthed om det gode håndværk og respekt for faget er afgørende for branchens fremtid mener fødselaren, der mener, at mangel på arbejdskraft bliver den største udfordring for branchen i årene frem.

- Det skal være til at drive forretning på alle niveauer og ikke kun, når man er en stor virksomhed.

Det er visionen for Niels Moestrup, formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, der tirsdag den 5. marts fylder 50 år. Grundholdningen for visionen ligger dybt i blodet hos formanden, der som 22-årig ung mand etablerede sin første tømrervirksomhed med værksted i en gammel stald på 40 m2 i Karlslunde.

- Der er sket meget i samfundet, siden jeg selv startede virksomhed. Vi små håndværksmestre er oppe imod nogle store giganter, men Danmark er stadigvæk et land med små og mellemstore virksomheder. Og væksten ligger netop i dette segment. Der er behov for ildsjæle og iværksættere, som kan udfordre gennem høj faglighed og godt håndværk, så det hele ikke bliver industriproduktion inden for byggeriet, Derfor er det vigtigt, at vi stadig gør det attraktivt at tage en faglig erhvervsuddannelse og at kunne realisere drømmen om at få foden under eget bord uanset, hvor man bor i Danmark, fortæller Niels Moestrup.

28 år siden starten i stalden i Karlslunde omfatter virksomheden i dag flere forretningsområder og er placeret på en 10.000 m2 stor grund i Tune. Herfra drives Moestrup Tømrer & Snedkermester, Moestrup Murer, Moestrup Maler og Moestrup Alufacader, der tilsammen har ca. 60 ansatte.

- Ved at sprede os over flere fagområder kan vi levere samlede løsninger til kunderne. Og medarbejderne kan arbejde mere effektivt sammen. Herudover er vi ikke så følsomme, hvis der er udsving i efterspørgslen inden for et enkelt område, eller det kan være svært at skaffe ressourcer, fordi vi så kan sætte ind på andre områder.

Gennem årene har formanden fået flere anerkendelser. Blandt de episoder, som fødselaren er særligt stolt af, er da kollegerne valgte ham til formand for Træsektionen. En anden var, da han af daværende borgmester Hans Barlach fik overrakt Greve Kommunes Erhvervspris 2010. I virksomheden er det særligt projekter, der stiller særlige krav til det gode håndværk, som glæder ham.

- Der er jo sket en del, og vi har gennem tiden også afleveret nogle hamrende flotte projekter, vi er stolte af, herunder specialfræsningen af træskelettet til Dome of Vision i Stockholm over facaderne på Hammershus Besøgscenter på Bornholm til de over 1000 vinduer til det bevaringsværdige Vestersøhus, fremhæver Niels Moestrup.