12. december 2017
Liberal Alliance vil tilføre penge til Greve Fodbolds klubhus, som ifølge Henrik K. Lassen trænger til et løft. Enhedslisten vil bruge pengene på andre emner. Foto: Janus Spøhr
Liberal Alliance vil tilføre penge til Greve Fodbolds klubhus, som ifølge Henrik K. Lassen trænger til et løft. Enhedslisten vil bruge pengene på andre emner. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA vil bruge penge på klubhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA vil bruge penge på klubhus
Greve - 20. marts 2017 kl. 05:17
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgkampen nærmer sig, og et af de områder, hvor Liberal Alliance vil markere sig, er idrætten og frivilligheden. Det forklarer Henrik Klem Lassen, der er partiets repræsentant i byrådet i Greve. Derfor foreslår han, at der afsættes penge til bedre faciliteter i Greve Fodbold, fordi de i hans øjne trænger til et løft.

- Der er et kæmpestort frivilligt engagement i idrætsklubberne, og det er vigtigt med gode forhold til foreningerne, fordi de holder befolkningen sunde og raske. Lige nu lider faciliteterne. Sport fungerer rigtig godt i forbindelse med integration. I Greve Fodbold har de haft syriske flygtninge, som er blevet integreret hurtigt, siger Henrik Klem Lassen.

Præcist hvor mange penge, Liberal Alliance vil bruge på projektet, kommer an på, hvad det koster at lave nogle faciliteter, som kan holde i mange år og komme flest muligt til gode.

- Man kan eventuelt tænke lave noget i sammenbygning med den eksisterende hal, hvor der måske kan laves nye omklædningsrum. Klubhusfaciliteterne i Greve Fodbold har ikke ændret sig siden 1970'erne. Det er meget slidt og meget gammelt, og der lugter ikke så godt, efter at der blandt andet har været vandskader, siger Henrik Klem Lassen.

EL imod

Carsten Oddershede fra Enhedslisten har ikke noget imod forslaget, men han vil hellere bruge pengene på andre områder.

- Det er ikke noget, vi støtter. Idrætten i Greve Kommune har fået mange penge de seneste år til petanquebaner, kunstgræsbaner og lysanlæg, og det er fint, for vi er en idrætskommune. Alligevel mener vi, at det er på tide, at vi bruger penge på andre områder, hvor der ikke er brugt så mange penge de seneste år. Man kan altid diskutere, hvad man skal prioritere, men vi har kun en begrænset pose penge, siger Carsten Oddershede og understreger, at partiet vil opretholde det beløb, som kommunen bruger på idrætsområdet, så der ikke bliver skåret i støtten til idrætten.

Han peger blandt andet på modersmålsundervisning i folkeskolen som et område, hvor der ifølge Enhedslisten hellere skal afsættes økonomiske midler.

- Det koster ikke så mange penge, og det vil være godt for integrationen, siger Carsten Oddershede.

Henrik Klem Lassen mener ikke, at man nødvendigvis skal prioritere mellem nye faciliteter og andre ting i kommunen.

- Det er ikke enten eller. Vi har for eksempel sat penge af til investering i skoler og dagsinstitutioner. Idrætsanlæg skal ikke fylde meget. Effekten af de frivilliges arbejde kan vi se i kommunalt regi, og den vil vi gerne understøtte, siger han.

Ifølge DIF's nyeste medlemstal for 2015 har Greve Fodbold 146 piger og 605 drenge under 12 år indmeldt i klubben. Det gør Greve Fodbold til den største klub for piger og den næststørste for drenge under 12 år hos DBU Sjælland. Greve Fodbold er dermed den næststørste klub hos DBU Sjælland med 1507 medlemmer i alt - kun overgået af Brøndbyernes Idrætsforening. Klubben blev af DBU Sjælland kåret til årets børneklub i 2016.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk