4. august 2020
Støjen fra Køge Bugtmotorvejen giver udfordringer for mange af Greve Kommunes villaejere. Det Konservative Folkeparti vil derfor afsætte én million kroner til en undersøgelse af, hvordan støjen kan dæmpes. Foto: Kenn Thomsen
Støjen fra Køge Bugtmotorvejen giver udfordringer for mange af Greve Kommunes villaejere. Det Konservative Folkeparti vil derfor afsætte én million kroner til en undersøgelse af, hvordan støjen kan dæmpes. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative vil bruge million på støjundersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative vil bruge million på støjundersøgelse
Greve - 30. august 2018 kl. 09:24
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På næste onsdags byrådsmøde vil Det Konservative Folkeparti have afsat penge til at undersøge omfanget af problemet med motorvejsstøjen.

Gang på gang bliver Køge Bugt Motorvejen fremhævet som en stor fordel, når erhvervslivet fortæller, hvorfor de har valgt at slå sig ned i Greve Kommune. Den nemme adgang til hurtigt at komme videre ud mod enten hovedstaden eller længere ud på Sjælland giver dog også nogle udfordringer.

Bilerne, som kører på 10 motorvejsspor, som der er nogle steder på strækningen, afgiver nemlig også en stor mængde støj, der kan være til gene for villaejerne i Greve. Den vil Det Konservative Folkeparti nu til livs.

Konkret foreslår partiet at afsætte én million kroner til en undersøgelse af problemet med motorvejsstøj, hvor der blandt andet skal kigges på, hvad en løsning koster. Det i en tid, hvor Greve Kommune skal spare massivt de kommende år.

- Miljøstyrelsen anslår, at trafikstøj er årsag til flere hundrede dødsfald i Danmark årligt, øget risiko for blodpropper, slagtilfælde og sågar diabetes. Selv nattesøvnen bliver spoleret af støjen. Derfor er der gode grunde til at mindske støjen, siger Brigitte Klintskov Jerkel, der er konservativt byrådsmedlem i Greves byråd.

Det anslås, at der kører 123.000 biler hver dag mellem Greve N og Greve C, hvilket gør Køge Bugt Motorvejen til den mest trafikerede strækning i Danmark. Samtidig ventes der også at komme øget støj fra den kommende Ringstedbane.

Byg en mur
Det er på den baggrund, at Det Konservative Folkeparti nu vil gøre mere for at dæmpe støjen.

- Støjvolden virker ikke. Over alt i landet erkender man, at støjvolde blot kaster støjen længere ind. I stedet vil en egentlig støjmur hjælpe markant. Det anslås, at larmen kan mindskes med 40-50 procent med en gabionsmur tæt på støjen, siger Brigitte Klintskov Jerkel og fortsætter:

- Nabokommunerne i Ishøj og Vallensbæk er allerede langt i forberedelserne, mens Greve bare har ladet stå til i flere år. Konservative ønsker bedre forhold for vores beboere langs Køge Bugt Motorvejen. Trafikministeriet skal i tale, og vi skal have del i den årlige pulje til etablering af støjværn.

Brigitte Klintskov Jerkel erkender dog, at staten 'ikke åbner pengekasse for fuld gab.' Derfor er Det Konservative Folkeparti indstillet på, at kommunen også må finde penge og foreslår altså at afsætte én million kroner til støjundersøgelsen.

Avisen har været i kontakt med flere partier i byrådet, som fortæller, at de endnu ikke har taget stilling til, hvad de vil stemme til det konservative forslag. Dog peges der på, at det kan være svært at finde pengene, når kommunen står over for at skulle skære på blandt andet børneområdet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?