10. august 2020
Politiet var massivt til stede ved Hundige Havn søndag aften efter et knivstikkeri. Foto: Michael Rosengaard
Politiet var massivt til stede ved Hundige Havn søndag aften efter et knivstikkeri. Foto: Michael Rosengaard
Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knivstikkeri på Hundige Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knivstikkeri på Hundige Havn
Greve - 27. juli 2020 kl. 10:26
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag aften blev den gode sommerstemning ved Hundige Havn ødelagt af et knivstikkeri. Klokken 19.30 fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet stukket ned på parkeringspladserne ved havneområdet.

arrow Læs også: To gange tre varetægtsfængslinger i knivstiksager

Politiet oplyser, at offeret er en 31-årig lokal mand fra Greve.

- Han er fortsat indlagt på sygehuset efter en operation. Han har fået flere knivstik, men er i stabil tilstand og udenfor livsfare, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Endnu ved politiet ikke, hvad der ligger til grund for knivstikkeriet. Dog arbejder politiet med en hovedtese om, at det er interne stridigheder mellem grupperinger indenfor det storkøbenhavnske område. Det kan altså være en del af det bandeopgør, som med jævne mellemrum udløser voldelige episoder i Greve og omegn.

Tesen er bygget på, at den knivstukkede mand efter alt at dømme er en del af eller færdes omkring en af disse grupperinger. Men politiet er endnu ikke sikre, og holder derfor dørene åbne for andre muligheder:

- Det er vores hovedtese, men vi mangler fortsat den store afhøring af offeret, og mangler at finde ud af om tesen holder, forklarer Martin Bjerregaard.

Kort tid efter anmeldelsen om knivstikkeriet indløb endnu en anmeldelse om knivstikkeri. Denne gang skete det kun få kilometer derfra på Ishøj Strandvej.

- Vi er ved at undersøge, om der er sammenhæng. Vi har fået anmeldelsen fra Hundige klokken 19.30 og Ishøj Strandvej kom ind 5-7 minutter senere, så vidt jeg kan se, forklarer Martin Bjerregaard.

Da der er kort tid mellem episoderne håber politiet, at finde vidner, der har noget i området, som kan kædes til knivstikkerierne.

- Kort tid efter episoden er der kørt nogle biler fra havneområdet. Hvis der er nogen, der har set nogen ræse derfra umotiveret hurtigt, så er vi interesseret i at høre fra dem, siger han.

Derudover er politiet også interesserede i at høre fra folk, som har set episoden:

- Det skete jo på parkeringspladsen ved Hundige Havn. Der var folk til stede, det er sket forholdsvist tidligt på aftenen. Så der er en god mulighed for, at nogen har set noget, forklarer han og opfordrer ligeledes de vidner til at tage kontakt til politiet. Det kan ske på telefonnummer 114.

Martin Bjerregaard understreger, at politiet tager sagen meget alvorligt, og at de har sat gang i en grundig efterforskning af episoden.

- Sådan en alvorlig sag afstedkommer altid en grundig politiefterforskning. Vi har været massivt til stede i området. Det er jo en alvorlig personfarlig kriminalitet, når man stikker hinanden.

arrow Fængslet for drabsforsøg i Ishøj
27. juli 2020 kl. 16:59 Opdateret: kl. 16:59
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?