17. januar 2021
Siden jordemoderstudiet har Berit Wolff Roed brændt for at arbejde med fødselsforberedelse. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Siden jordemoderstudiet har Berit Wolff Roed brændt for at arbejde med fødselsforberedelse. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jordemoder har skiftet sygehus ud med computer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jordemoder har skiftet sygehus ud med computer
Greve - 20. juli 2018 kl. 15:18

Jordemoder Berit Wolff Roed, der indtil sidste sommer var ansat på Roskilde Sygehus, var skeptisk, da hendes mand, Michael, første gang foreslog, at de sammen skulle starte en online jordemoderkonsultation.

Det er hun ikke længere. Sidste sommer sagde Michael sit IT-job op, mens Berit sagde farvel til kollegerne i Roskilde for at tage med familien ud på en rejse. En fysisk såvel som faglig rejse.

Familien har nemlig valgt at leje huset i Greve ud og flytte til Malta, hvorfra de sammen driver deres online jordemodervirksomhed Gravid.dk, mens sønnerne går i engelsksproget skole.

Siden jordemoderstudiet har Berit Wolff Roed brændt for at arbejde med fødselsforberedelse. Til sidst følte hun også, at hun brændte inde med for meget viden på grund af de mange besparelser i sygehusvæsenet.

- Fødselsforberedelse gør en verden til forskel. Jeg drømmer om at give de gravide kvinder al den hjælp og alle de redskaber, de har brug for for at blive klar til deres fødsel. Det kan jeg gøre nu - og online kan jeg nå ud til mange flere kvinder, end jeg kan som jordemoder på et sygehus, siger Berit Wolff Roed, der tidligere har undervist gravide tilknyttet Roskilde Sygehus og på FOF fødselsforberedelseshold.

I dag underviser hun i fødselsforberedelse via video og onlineforedrag, også kaldet webinar. Denne sommer har Berit og Michael Roed lanceret en abonnements- portal, hvor gravide for 88 kroner om måneden kan finde redskaber til fysisk såvel som mental træning. Hver måned holder Berit et online foredrag om forskellige emner, og så sidder hun klar ved tasterne og svarer på spørgsmål.

- Mange gravide søger meget information på internettet, og det kan skræmme mere, end det gavner. Så jeg ønsker at være tilstede på internettet for at sikre, at der er et sted, hvor de kan finde faglig kvalificeret viden og hjælp, siger den online jordemoder Berit Wolff Roed.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?