25. november 2017
Simon Rosell Holt, der er idrætslærer på Greve Gymnasium, løb for nylig 170 kilometer i al slags vejr på 35 timer. Det har givet ham nogle oplevelser, som han kan bruge i sit daglige arbejde. Privatfoto
Simon Rosell Holt, der er idrætslærer på Greve Gymnasium, løb for nylig 170 kilometer i al slags vejr på 35 timer. Det har givet ham nogle oplevelser, som han kan bruge i sit daglige arbejde. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætslærer med kilometer i benene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætslærer med kilometer i benene
Greve - 12. september 2017 kl. 15:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste weekend løb Simon Rosell Holt et såkaldt ultraløb rundt om Mont Blanc, Europas højeste bjerg. Hold fast: 170 kilometer på 35 timer. Ingen søvn undervejs på de 10.000 højdemeter i regn, blæst, sne, tåge og en smule sol. Fra minus fem grader til plus 15. Der var 2500 deltagere, hvoraf de 1600 gennemførte.

Simon Rosell Holt er uddannelseschef på Greve Gymnasium, hvor han også underviser i idræt og engelsk. Han bor i Strøby Egede ved Køge og har dyrket såkaldt ultraløb de seneste fem år. Han fortæller, at det franske løb Ultra Trail du Mont Blanc er det uofficielle VM i genren bjerg-ultraløb, og at man både skal kvalificere sig til løbet og derudover være heldig i en lodtrækning.

- Da jeg hørte om løbet for fem år siden, tænkte jeg: Det er fuldstændig åndssvagt, dét der. Jeg tænkte, at det ikke var menneskeligt muligt at bevæge sig så meget op og ned over så lang afstand, fortæller Simon Rosell Holt, som satte ud i Chamonix i Frankrig og derefter løb de 170 kilometer i Italien og Schweiz, inden han og løbets andre deltagere endte i Frankrig igen.

Han fortæller, at naturoplevelserne undervejs var kæmpestore, og at de sociale oplevelser og stemningen både før og undervejs i løbet også har været blandt de største oplevelser.

- Franskmændene er sindssygt gode til at heppe og gøre en fest ud af det. Midt om natten passerede jeg på et tidspunkt en mor med et lille barn på den ene arm og en kæmpe koklokke i den anden hånd, siger Simon Rosell Holt vel tilbage i Greve.

Kroppen har det fint, fortæller han, men hovedet er brugt.

- Det er så mentalt, dét man skal gøre på løb som dette. Jeg har hørt én sige, at "90 procent er mentalt, og resten er oppe i hovedet". Det er selvfølgelig sat på spidsen, men et ultraløb som dette handler overraskende lidt om kroppen og mest af alt om, hvilke tanker man får sat i gang, når man bliver træt, og det gør ondt. Jeg er meget fascineret af, hvad menneskekroppen kan.

Som idrætslærer og ansvarlig for den nye eliteidrætsklasse, som er startet på Greve Gymnasium efter sommerferien, kan Simon Rosell Holt også bruge oplevelserne fra Frankrig:

- Jeg har jo oplevet på egen krop, hvor meget det mentale betyder, når man skal præstere og teste sine egne grænser. I perioder vil det unægteligt gøre "ondt" på dem at gå i gymnasiet - det vil blive hårdt at skulle passe både sin sport og sin undervisning - men jeg har nogle fif, smiler idrætslæreren efter 170 kilometers løb rundt om Mont Blanc.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk