23. oktober 2018
13 kandidater fra forskellige partier debatterede tirsdag aften fremtiden for Greves landsbyer i et fyldt Karlslundehuset. Foto: Janus Spøhr
13 kandidater fra forskellige partier debatterede tirsdag aften fremtiden for Greves landsbyer i et fyldt Karlslundehuset. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad er landsbyernes fremtid?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er landsbyernes fremtid?
Greve - 08. november 2017 kl. 10:57
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

13 partier var samlet i et fyldt Karlslundehuset til valgdebat tirsdag aften, hvor landsbyernes fremtid var temaet.

Alle stole i Karlslundehuset, hvor alle partierne på nær Nationalpartiet deltog, var optaget, og oppe foran de fremmødte hang der 13 plakater med billeder af kandidaterne, som repræsenterede deres partier. Der var dermed lagt op til en valgdebat, hvor borgerne kunne blive klogere på, hvad partierne vil gøre for at skabe mere liv i landsbyerne.

SF's Hans Kristiansen henviste til, at der i kommuneplanen, som udløber i år, står, at byrådet vil værne om landsbyerne. Derfor vil partiet kæmpe for, at der bygges boliger, der kan skabe aktiviteter i Karlslunde fremover.

Alternativet bød ind med, at partiet vil arbejde for at skabe kulturhuse i flere landsbyer i Greve Kommune, heriblandt Karlslunde.

- Det vil gøre det mere attraktivt for børnefamilierne, lød det fra Alternativets Lars Egholm Fischmann.

Den idé er Venstres Pernille Beckmann ikke enig i. Hun mener ikke, at der er brug for et kulturhus.

- I stedet skal vi værne om de frivillige foreninger, som bærer os, sagde hun og henviste blandt andet til, at FDF-spejderne er stærke i Karlslunde.

Frank Danslev fra Nye Borgerlige pegede på, at det også er borgernes ansvar at stille krav til kommunen, hvor borgerne skal fortælle, hvad de har af ønsker til aktiviteter.

Bedre busforbindelser
En del af de fremmødte ville gerne høre politikernes svar på, hvordan de vil skabe bedre muligheder for at tage offentlig transport til og fra landsbyerne, og her var der i panelet enighed om, at der skal være bedre busforbindelser i Kildebrønde især og flere cykelstier.

- Landsbyerne er kommunens rødder. Greve er ikke noget uden landsbyerne. Infrastrukturen er sindssygt vigtig. Det kan ikke være rigtigt, at der ikke går en bus igennem Kildebrønde, sagde Ingolf Eide fra Borgerliberale.

Kristendemokraternes Eva Guldfred vil indføre mindre busser, som ikke forurener så meget.

- Så kan de også køre noget oftere, lød det fra hende.

Den nedlagdte Flextur ønskede en del borgere at høre mere om, fordi mange gerne vil have den genindført.

- Hvis vi mener, at der skal bruges penge i Kildebrønde på Flextur, så skal vi prioritere det. Vi betaler også skat i landsbyerne, sagde Tune Borgerlistes Torben Rix.

- Det er problematisk for de ældre, at Flextur er blevet nedlagt, sagde Enhedslistens Susanne Pahlmann, som blev bakket op af Socialdemokratiets Bjarke Abel, som fortalte, at Socialdemokratiet i dets budgetforslag for de kommende år havde afsat penge til at genindføre Flextur.

Frederik Damgaard fra Liberal Alliance tog herefter ordet og forklarede, at Liberal Alliance i dette års budgetforhandlinger havde afsat penge til en cykelsti mellem Tune og Karlslunde, og det vil partiet fortsat kæmpe for.

Det bakkede Radikale Venstres Philip Neie op om - blandt andet skal der være cykelstier ved busstoppestederne, sagde han.

Også farten i landsbyerne og mulighederne for at begrænse den var på dagsordenen ved debatten.

Peter Jonassen fra Det Konservative Folkeparti mener, at fotovogne er en god idé, da udsigten til at få en fartbøde i hans øjne er en af de bedste måder at sænke farten.

Dansk Folkepartis Peter Nielsen kører lastbil til hverdag, og han mener, at vejbump er en irriterende måde at sænke farten på. Han pegede derfor også på, at fartmålinger kan være vejen frem.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk