10. april 2020
Politiet vil gerne høre fra borgere, der ser knallerter stå i området. Knallerterne bruges muligvis af unge til at køre rundt. Arkivfoto: Jesper From.
Politiet vil gerne høre fra borgere, der ser knallerter stå i området. Knallerterne bruges muligvis af unge til at køre rundt. Arkivfoto: Jesper From.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hasarderet knallertkørsel i Gersagerparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hasarderet knallertkørsel i Gersagerparken
Greve - 26. marts 2020 kl. 14:28
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve: Fire gange rykkede Midt- og Vestsjællands Politi ud til anmeldelser om hasarderet knallertkørsel i Gersagerparken, det fremgår af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Kl. 13.27 fik politiet den første af flere henvendelser om knallertkørsel til ulempe i området. Denne anmeldelse gik på kørsel på knallert i et område, hvor det ifølge skiltning var ulovligt at køre på knallert. Det så 5-6 unge stort på ifølge en anmelder. Politiet kunne hverken se eller høre knallerter i området, da en patrulje kort efter var en tur i området.

Kl. 15.08 henvendte en lokal borger sig til politiet, fordi to personer uden styrthjelme kørte rundt på én knallert i det grønne område og på stierne tæt forbi opgangene til fare og ulempe for beboere og dem, der færdedes på stierne. Politiet sendte en motorcykelbetjent til området, men ingen knallertkørere blev fundet i området.

Kl. 15.42 var der ifølge en lokal borger igen ulovlig knallertkørsel i området ved vaskeriet, hvor to larmende knallerter med to personer på hver knallert kørte rundt. Ingen blev afsløret i ulovlig kørsel efter denne anmeldelse.

Kl. 17.03 kom en ny anmeldelse om, at tre crossere var set køre rundt i området og til ulempe for en lille pige. Politiet kørte igen med flere patruljer til området, hvor flere personer løb fra en knallert i Askerød uden at politiet nåede at få dem identificeret. Knallerten udleverede politiet efterfølgende til en 33-årig mand som rette ejer, da han kom til stede og kunne dokumentere ejerforholdet.

Også i Karlslunde blev der kørt knallert i områder, hvor det er forbudt, og Kl. 15.09 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at flere knallerter kørte rundt på arealerne ved en børnehave. En motorcykelbetjent var senere forbi stedet, men fandt hverken ved børnehaven eller i nærheden nogen, der kørte rundt på knallerter.

Modtager tip

Politiet vil torsdag både i Greve og Køge prøve at få lokaliseret "herreløse" knallerter, som måske henstår i forskellige boligområder og fremstår som uden ejer, eller som måske bliver brugt at unge i området til generende kørsel til ulempe for de øvrige beboere i boligområdet.

Politiet modtager således gerne tip om steder, hvor "herreløse" knallerter står eller blive opbevaret til senere brug af unge fra lokalområdet. Politiet vil derefter kontrollere, om en ejer kan findes, eller om en knallert kan indbringes som hittegodsknallert, indtil en ejer giver sig til kende. Formålet er at få begrænset den utryghedsskabende knallertkørsel i de boligområder, hvor politiet jævnligt får anmeldelser om den slags generende adfærd.

Torsdag formiddag og først på eftermiddagen vil personale fra den forebyggende afdeling være at finde i Greve-området, og torsdag eftermiddag / aften vil politipersonale være til stede i Køge i boligområdet Ellemarken for en tilsvarende kontrol af knallerter i det offentlige område.