4. december 2020
Martin Sørensen og Erika Proa bor i Hegnsgården i  Greve, men de kan se frem til flere måneder adskilt, mens deres klagesag bliver behandlet af Udlændingenævnet.Foto: Emil Kristensen
Martin Sørensen og Erika Proa bor i Hegnsgården i Greve, men de kan se frem til flere måneder adskilt, mens deres klagesag bliver behandlet af Udlændingenævnet.Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Føler sig dårligt vejledt: Nu skal Erika forlade Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Føler sig dårligt vejledt: Nu skal Erika forlade Danmark
Greve - 03. oktober 2019 kl. 15:13
Af Emil Abkjær Kristensen

Familiesammenføring: Martin Sørensen og Erika Proa har forgæves forsøgt at få et klart svar fra Udlændingestyrelsen på, hvor mange point, der skulle til for at få godkendt en engelsk prøve.

arrow Læs også: Erika skal forlade Danmark: Fik ikke nok point i engelsk

Det har de ikke kunne få, og derfor er deres ansøgning om familiesammenføring blevet afvist. I går onsdag rejste Erika Proa til hjemlandet Peru, fordi hun ikke må opholde sig i Danmark, mens ægteparrets klagesag bliver behandlet.

- Jeg har læst op på reglerne og lovgivningen for at finde ud af, hvor mange point, hun skulle have, og jeg har gentagne gange skrevet og ringet til styrelsen for at få et klart svar, men det har de ikke kunne give mig, siger Martin Sørensen.

Forskellige informationer

Han forklarer videre, at han på flere forskellige hjemmesider fandt informationer om, at 42 point var nok. Men der var også steder, hvor de fandt eksempler på højere og lavere pointscore.

- Vi fandt mange forskellige pointkrav. Både over og under de 42 point. Nogle steder stod der 30, andre steder var kravet over 50. Derfor vidste vi ikke, om vi opfyldte betingelserne, og derfor søgte vi svar.

Udlændingestyrelsen skriver i en mail, at de er kede af, hvis de pågældende har savnet oplysninger i en konkret sag.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?