30. juli 2021
Rema 1000 åbnede sin seneste butik i Greve væk fra bymidten. Det skyldes, at der ikke var nogen dagligvarebutik i nærheden, og at den nye butik ligger tæt ved en stor vej. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Rema 1000 åbnede sin seneste butik i Greve væk fra bymidten. Det skyldes, at der ikke var nogen dagligvarebutik i nærheden, og at den nye butik ligger tæt ved en stor vej. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere vil åbne butik uden for bymidter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flere vil åbne butik uden for bymidter
Greve - 23. februar 2019 kl. 06:28
Af Janus Spøhr

Borgerne i Greve Kommune kan lige så godt vænne sig til det: I fremtiden, når en ny dagligvarebutik åbner, vil det højest sandsynligvis være uden for en af bymidterne omkring Waves og Greve Midtby Center.

arrow Læs også: Forsker sætter fokus på Ishøjs arbejde med socialt udsatte børn

Kommunen har gennem noget tid fået henvendelser fra virksomheder, der gerne vil åbne nye dagligvarebutikker, og flere får et nej, fordi der er en grænse for, hvor mange dagligvarebutikker der kan rummes i Greve. Det fortæller Pernille Beckmann (V), der er borgmester i Greve. Hun uddyber med at fortælle, at de fleste henvendelser gælder for områder, der ligger lidt afsides i forhold til centrum.

- Vi kan se, at der er en stigende interesse for, at dagligvarebutikkerne gerne vil flytte sig væk fra bymidterne og hen til steder, hvor der er bedst mulig infrastruktur, siger hun.

Da Fakta for et lille år siden lukkede en række butikker i hele landet, gik det ud over butikken i Greve Midtby Center, og det gør noget ved bymidten, når dagligvarebutikkerne ligger andre steder end der, hvor der bor flest mennesker.

- Vi ejer jo ikke alle grundene, men vi kigger på, hvordan vi kan skabe liv i bymidterne på en anden måde, siger Pernille Beckmann og peger på, at flere restauranter kan kompensere for de færre dagligvarebutikker i byområderne.

På Tjørnelygrunden, hvor skolen er lukket, vil der også komme en dagligvarebutik, men der kommer 'kun' en. Det handler om konkurrencen, lyder det fra borgmesteren.

Kan ligge alle steder
Netop konkurrence er noget af det, der afgør, hvor Salling Group, der blandt andet ejer Netto, Bilka og Føtex, vælger at lægge sine dagligvarebutikker.

- Når vi åbner en butik, kigger vi dels på, hvor vores egne butikker ligger, hvor eventuelle konkurrenter ligger, dels på hvilke lokaler vi kan få, siger Kasper Reggelsen, der er 'media relations manager' i Salling Group.

Han fortæller, at Netto-butikker typisk har været mindre butikker, men at Salling investerer kraftigt i bedre butiksoplevelser, og derfor kræver de nye Netto'er ofte lidt flere kvadratmeter end tidligere.

- Kundestrømmen afgør, hvor vi lægger vores butikker. Der skal være nemt for kunderne, hvad enten der er tale om på gåben eller i bil, siger Kasper Reggelsen, der fortæller, at Bilka-forretningerne typisk ligger uden for bymidterne, fordi de kræver meget plads.

Da Rema 1000 åbnede sin nyeste butik i Greve i efteråret, skete det efter grundige overvejelser om, hvor den skulle ligge, forklarer Jan Poulsen, der er direktør i Rema 1000's butiksafdeling.

- Det er altid et sammensurium af mange ting. Der er ikke nogen drejebog for, hvor vores butikker skal ligge, siger han.

Jan Poulsen forklarer, at kædens butikker blandt andet skal ligge tæt på enten en stor vej eller et beboelseskvarter og gerne tæt på en daginstitution, så forældrene kan handle og hente børn på næsten samme tid. Samtidig er det en længere proces med at overbevise myndighederne om, at man skal have lov til at bygge, mens lodsejere også skal være villige til at sælge deres jord, forklarer han. Fælles for overvejelserne er dog, at det skal vurderes til at være en rentabel forretning for både Rema 1000 og de selvstændige købmænd.

- Vi kigger også på, hvor mange konkurrenter der er. For at være kynisk handler det dog om, at der skal være profit, og så kan det både være i by- eller landområder, siger Jan Poulsen og uddyber:

- Den gode placering er på et hjørne til enten en stor vej eller beboelseskvarter. Det perfekte er, hvis det er begge dele. Udfordringen ved at åbne på for eksempel en gågade er, at der kan være få parkeringspladser.

arrow Debat: Havdruplisten siger nej til ring 5
25. februar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:17
arrow 90 i stedet for 110: Kommuner giver ikke op
24. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:58
arrow Fastelavnsfest på Bredekærgård og Ishøj Teater
23. februar 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:58
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?