21. april 2019
Christina Holmstrøm fra Askerød og hendes tre børn, Yasmin, Zander og Zenia, glæder sig til at kunne komme på ferie som familie. Børnenes far skal dog ikke med, da han skal arbejde.
gallery icon

Se billedserie

Christina Holmstrøm fra Askerød og hendes tre børn, Yasmin, Zander og Zenia, glæder sig til at kunne komme på ferie som familie. Børnenes far skal dog ikke med, da han skal arbejde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familien Holmstrøm fik en uventet ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Holmstrøm fik en uventet ferie
Greve - 02. august 2018 kl. 05:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Christina Holmstrøm havde ikke regnet med, at familien skulle på ferie i år. Heller ikke i år. Hun er nemlig på ledighedsydelse, så familien har ikke penge til at tage nogen steder hen. Men takket være et samarbejde mellem Greve Nord Projektet, sundhedsplejen i Greve Kommune og Dansk Folkehjælp får familien Holmstrøm fra Askerød og 14 andre familier fra Greve nu muligheden for alligevel at komme på en uges ferie i et feriecenter i Blåvand. Det fortæller den boligsociale helhedsplan Greve Nord Projektet i en pressemeddelelse.

- Det er ligesom en drøm, der går i opfyldelse. Vi tæller dage, så meget glæder vi os. Det er en fantastisk mulighed, som vi aldrig ville have haft ellers, for det er der ikke økonomi til. Når man er vant til at skulle tænke over alle indkøb, så er ikke engang en ferie i Danmark en mulighed, siger Christina Holmstrøm. Hun skal af sted sammen med sine tre børn på henholdsvis 15 måneder, to og syv år.

Vigtigt for børnene

Ferien er et tilbud til familier, der ikke selv har økonomisk råderum til at komme på ferie. Det er Dansk Folkehjælps særlige feriepulje, der betaler for familierne, så de på trods af et meget stramt budget har mulighed for at komme afsted.

- Vi synes, at det er vigtigt, at alle børn får nogle gode ferieoplevelser, uanset hvordan familiens økonomiske situation ser ud. Derfor vil vi gerne støtte projekter som det her, hvor familierne kan hygge sig sammen og i fællesskab med de andre familier og få ladt batterierne op, lyder det fra Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.

Den chance er Christina Holmstrøm meget taknemmelig for.

- Det betyder alt for mig som mor, at jeg får muligheden for at tage mine børn med på den her ferie, for det kan jeg ikke selv tilbyde dem. Jeg kan jo mærke på dem, hvor glade de bliver, og hvor meget det gavner dem at komme lidt væk. Det bliver så dejligt at være afsted som familie og hygge os, forklarer hun og fortsætter:

- Det glæder mig så meget at vide, at mine børn nu også har oplevet noget i sommerferien, som de kan fortælle om, når de kommer tilbage til skole og børnehave. Vi er nødt til at prioritere, fordi pengene ikke rækker så langt. Så for eksempel er en tur i Zoo en stor oplevelse for os. Men nu har de også en hel ferie, de kan fortælle om.

Familieoplevelser
Det er Greve Nord Projektet og sundhedsplejen i Greve Kommune, der har samarbejdet om at finde de 15 familier, der den 5. august skal afsted på fem dages tur til Vestjylland.

- Det har været et rigtig godt samarbejde. Både Greve Nord Projektet og Sundhedsplejen er i kontakt med mange forskellige familier, og sammen har vi fundet en række familier, der vil have gavn af at komme lidt væk fra hverdagen og få nogle gode oplevelser sammen, forklarer Dorthe Korshøj, der er koordinator i den boligsociale helhedsplan Greve Nord Projektet.

Hun skal selv med på ferien sammen med Greve Nord Projektets familievejleder, en projektmedarbejder og fem frivillige.

I sundhedsplejen glæder man sig også over Dansk Folkehjælps tilbud.

- Mødrene taler allerede om, hvor meget de glæder sig, og hvor meget det betyder for dem at få denne oplevelse med deres børn. Så vi er meget glade for, at det kan lade sig gøre, og at vi har kunnet hjælpe, siger sundhedsplejerske Marianne Guldahl.