18. november 2018
Bodil V. Nielsen var i lære i kulturel forvaltning i Greve, da svømmehallen blev bygget. I 2009 blev hun leder af svømmehallen. Foto: Janus Spøhr
gallery icon

Se billedserie

Bodil V. Nielsen var i lære i kulturel forvaltning i Greve, da svømmehallen blev bygget. I 2009 blev hun leder af svømmehallen. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et sted med plads til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et sted med plads til alle
Greve - 02. februar 2018 kl. 15:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Janus Spøhr
Søndag kan Greve Svømmehal sætte 40 lys i fødselsdagskagen. Udspringere, pigegarden, taler og konkurrencesvømning. Der blev ikke sparet på noget, da Greve Svømmehal åbnede en kold februardag i 1978. Efter forskellige udfordringer undervejs kunne daværende borgmester Jørgen Bach klippe snoren til åbningen af det, der dengang var Skandinaviens største svømmehal.

Fra sin læreplads i kulturel forvaltning kunne Bodil V. Nielsen følge med i arbejdet med at opføre den store svømmehal, som gav visse udfordringer at færdiggøre. Der skulle nemlig bruges flere limtræsbjælker, som skulle hejses 47 meter op. Stålbeslagene vejede cirka 70 ton, og der blev brugt cirka 240.000 søm til at holde spærene på plads.

I dag, 40 år efter, har der været millioner af mennesker gennem døren, og svømmehallen betegnes af mange som Greve Kommunes største vartegn med sit pyramideagtige tag.

- Svømmehallen appellerer til mange, siger Bodil V. Nielsen, der i dag er leder af svømmehallen, da vi møder hende en helt almindelig eftermiddag, hvor der er godt gang i aktiviteterne.

Læs hele historien i DAGBLADET i morgen, lørdag og i næste udgave af Sydkysten Syd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk