21. november 2017
Jeannette Bahnsen (tv) skal her vejlede og informere resten af bestyrelsen i en opgave, som kun hun kender. DGI-konsulent Lars Kaae Wagner sætter svømmebriller på alle bestyrelsesmedlemmer, så de også kan lære at stole på hinanden selv uden at kunne se noget.
Jeannette Bahnsen (tv) skal her vejlede og informere resten af bestyrelsen i en opgave, som kun hun kender. DGI-konsulent Lars Kaae Wagner sætter svømmebriller på alle bestyrelsesmedlemmer, så de også kan lære at stole på hinanden selv uden at kunne se noget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny start for gymnastikkens grønne hjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny start for gymnastikkens grønne hjælpere
Greve - 20. april 2016 kl. 11:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bestyrelsen hos gymnasterne i Tune IF har fået en kæmpe opgave. På ét år er alle blevet skiftet ud, så nu står de fem helt "grønne" medlemmer med et hav af opgaver og med begrænset viden og erfaring som ballast.

Ambitionerne fejler imidlertid ikke noget. Bestyrelsen har et hav af opgaver, de gerne vil kaste sig over, og der er nok at se til med 431 medlemmer og flere end 30 instruktører på hold, der spænder fra 2-4 år op til plus 60.

Men inden bukserne brister, og man får sat gang i for meget, har gymnastikafdelingen kastet sig over et udviklingsforløb, sponseret af Spar Nord Fonden, og nu er man målrettet i gang med at prioritere.

- Vi er så glade for, at vi fik mulighed for at få betalt et udviklingsforløb via Spar Nord Fonden, for vi kan allerede nu se, at vi aldrig ville have klaret at styre processen uden hjælp udefra, fortæller gymnastikformand Jeannette Bahnsen, der via erfaring fra andet foreningsarbejde hurtigt så, at den nye bestyrelse skulle have hjælp til udvikling og til at finde et fælles fundament som bestyrelse.

- Konsulenterne fra DGI har fået os ind til essensen og har tvunget os til at prioritere. Vi kan ikke løbe med alle ideer og opgaver på én gang, og det skal vi holde fast på, for ellers løber det af sporet igen, siger formanden.

I alt 24 foreninger i DGI Midt- og Vestsjællands område har fået økonomisk hjælp fra Spar Nord Fonden til at udvikle deres forening, og historien fra Tune lever fuldt ud op til meningen med sponsoratet:

- Det er rigtig godt, at der i Tune er blevet sat fokus på prioritering, og at de frivillige opgaver skal deles ud på flere hænder, så det bliver sjovere for alle. Vi kan kun håbe på, at deres projekt lykkes. Vi er glade for at være med til give midler til lokalt at hjælpe på foreningernes udfordringer, siger bankdirektør Kasper Overgaard Bæk fra Spar Nord i Roskilde.

Samarbejde og kommunikation er de overordnede emner, som Tune IF Gymnastik tager fat på:

- Vi vil sørge for at fordele ansvaret, for ellers er jeg bange for, at jeg som formand bliver flaskehals. Heldigvis har vi via DGI's konsulenter fået en masse redskaber til at undgå det, siger Jeannette Bahnsen.

Bestyrelsen har allerede nu besluttet sig for fortsat at have en DGI-konsulent med på sidelinjen. Målet er at komme med til DM i foreningsudvikling, som til efteråret bliver tilbudt fem foreninger i DGI Midt- og Vestsjælland.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk