14. oktober 2019
En 16-årig blev for nylig idømt 30 dages betinget fængsel for at have slået en anden gymnasieelev til en fest på Greve Gymnasium. Foto: Frederik Cederskjold
En 16-årig blev for nylig idømt 30 dages betinget fængsel for at have slået en anden gymnasieelev til en fest på Greve Gymnasium. Foto: Frederik Cederskjold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter julefest: 16-årig idømt fængsel for knytnæveslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter julefest: 16-årig idømt fængsel for knytnæveslag
Greve - 14. august 2018 kl. 13:45
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En uoverensstemmelse til en julefest medførte for nylig, at Retten i Roskilde tildelte en 16-årig ung mand en bødestraf på 30 dages betinget fængsel. Han skal også betale sagens omkostninger.

Forud for festen havde den dømte været til en opvarmningsfest sammen med nogle klassekamerater, og da den dømte og nogle af hans venner ankom til festen, har flere vidner forklaret, at der opstod uoverensstemmelser med en anden gæst til festen.

Retten har fundet det bevist, at den 16-årige slog en anden gymnasieelev på dansegulvet.

Den dømte har forklaret, at han ikke havde drukket inden festen, men at den person, som blev ramt i hovedet, var fuld. Den dømte forklarede desuden, at den anden person 'var helt oppe at køre', og at vedkommende havde spurgt den dømte, om han ville købe noget hash, hvilket den dømte afviste. Derefter skulle personen, som blev ramt af slaget, have skubbet den dømte, der skubbede igen. Herefter har den dømte forklaret, at han vendte sig om og så, at den anden person skulle til at slå, så den dømte som en refleks slog personen én gang i hovedet med et knytnæveslag.

Personen, der blev ramt af slaget, har forklaret, at han hverken var fuld eller påvirket af stoffer. Han har forklaret, at han blev skubbet af en person, men ikke at han var blevet slået. Ellers kan han ikke huske meget, og en læge har da også fastslået, at han havde fået en hjernerystelse, hvilket kan skyldes hukommelsestabet.

Snapchat-besked vigtig
Både den dømte og den anden person, som blev ramt af slaget, kendte hinanden i forvejen, og de har forklaret, at de ikke tidligere har haft problemer med hinanden.

Vidner, som også var til stede på dansegulvet til julefesten, har forklaret, at der var uoverensstemmelser mellem de to unge mænd, men de kunne ikke høre, hvad det drejede sig om, fordi der var høj musik. Flere af dem har forklaret, at de så et slag.

Et vidne skrev dagen efter en Snapchat-besked til den ramte, hvori hun blandt andet skrev, at den dømte var megafuld og aggressiv, hvilket blandt andet lå til grund for dommen. Samtidig har retten ikke fundet det troværdigt, at den ramte skulle til at slå, som den dømte ellers har forklaret, fordi ingen andre vidner har sagt, at det var det, der skete.

Den dømte er ikke tidligere straffet, ogt Center for Børn og Familie i Greve Kommune har udtalt, 'at der under hensyn til dømtes personlige forhold ikke er behov for fastsættelse af vilkår om familieforanstaltninger.'

Den unge mand, der blev ramt af knytnæveslaget, er efter episoden stoppet på gymnasiet, fordi han følte, at han havde brug for en ny start. Han går nu på et andet gymnasium.

Den dømte skal ikke i fængsel, hvis han inden for et år undlader at begå kriminalitet.