29. november 2020
Fire kommuner inviterer alle unge til virtuel uddannelsesmesse, så de kan få tjek på fremtiden på trods af corona. Det foregår tirsdag den 27. oktober klokken 17. Pressefoto.
Fire kommuner inviterer alle unge til virtuel uddannelsesmesse, så de kan få tjek på fremtiden på trods af corona. Det foregår tirsdag den 27. oktober klokken 17. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De unge kan få styr på fremtiden på trods af corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge kan få styr på fremtiden på trods af corona
Greve - 20. oktober 2020 kl. 10:58

Fire kommuner inviterer alle unge til virtuel uddannelsesmesse, så de kan få tjek på fremtiden på trods af corona.

De ældste skoleelever skal snart vælge ungdomsuddannelse. De og deres forældre plejer at få masser af viden og inspiration ved den årlige uddannelsesmesse på Greve Gymnasium, men i år betyder corona, at det bliver anderledes.

Greve Kommunes Ungecenter, som står for uddannelsesvejledning i Greve, er nemlig gået sammen med tre andre kommuner om at skabe en virtuel uddannelsesmesse, hvor de unge og deres forældre kan komme tæt på mange forskellige ungdomsuddannelser og lære mere om, hvad man kan blive, og hvordan man gør.

Det foregår tirsdag den 27. oktober kl. 17 på www.tjekpaafremtiden.dk.

- Vi plejer at få besøg af flere hundrede spændte unge og deres forældre til uddannelsesmessen. Lige nu kan vi ikke mødes fysisk på samme måde, men det skal ikke gå ud over vores unge. Den her årgang skal også have al den viden og inspiration, de skal bruge. Derfor vil jeg opfordre alle familier med store skolebørn til at sætte sig sammen foran skærmen og bruge en time eller to på at blive inspireret og komme lidt tættere på, hvad de unge kan blive, og hvad det kræver, siger Majbrit Møller, leder af Greve Kommunes Ungecenter.

www.tjekpaafremtiden.dk er der oplæg fra de forskellige ungdomsuddannelser. Man kan komme på virtuelle rundvisninger, stille spørgsmål og møde nuværende elever, ligesom forskellige vejledere sidder klar ved tasterne for at svare på spørgsmål.

De familier, som har store skolebørn, får i år en sms om, at de skal afsætte tid til den virtuelle uddannelsesmesse.

- Vi har aldrig før brugt muligheden for at sende sms til alle, men vi gør det, fordi det er så vigtigt. Vores unge har meget på spil, og de vil gerne vælge rigtigt, siger Majbrit Møller.

Den virtuelle uddannelsesmesse er for forældre og elever fra 8.-10. klasse. Greve Kommune er sammen om messen med Køge, Solrød og Stevns kommuner.

De er med på messen: Greve Gymnasium og HF, Solrød Gymnasium og HF, HHX-Køge, Next - HHX Sydkysten, HTX-Next uddannelse København, EUC Sjælland HTX (Køge), Roskilde Tekniske SKoler HTX ( Roskilde)

Køge EUD/EUX Business, Next, Ishøj EUD/EUX Teknisk, Next Ishøj EUD/EUX Business/Teknisk, ZBC Slagteriskole/SOSU, EUC-Sjælland EUX - Køge, EUC Sjælland EUD - Køge,Vilvorde repræsenteres af Roskilde tekniske skole, EUD EUX- Roskilde tekniske skoler, Politi, Forsvaret, Greve 10. Klasse, 10Solrød, Ungecenter Greve, FGU-skolen Øst, Forberedende Grunduddannelse i Greve, Industritekniker.nu og Sosu Greve.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?