18. maj 2021
Byrådsmødet 16. november bliver ikke afholdt i de vante rammer på rådhuset. Mødet bliver igen flyttet online. Arkivfoto.
Byrådsmødet 16. november bliver ikke afholdt i de vante rammer på rådhuset. Mødet bliver igen flyttet online. Arkivfoto.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmøde rykker online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmøde rykker online

Rettelse: I Sydkystens trykte avis fremgår det, at byrådsmødet også kan følges på kommunens hjemmeside. Det er en fejl. Byrådsmødet kan følges via kommunens Facebookside, og der vil efterfølgende blive linket til mødet på hjemmesiden. Vi beklager fejlen.

Greve - 12. november 2020 kl. 09:12
Af Emil Abkjær Kristensen

Der bliver ikke afholdt fysisk møde i byrådssalen, når byrådet har møde mandag aften. Det fortæller borgmester Pernille Beckmann. Byrådet vil i stedet afholde mødet online, så byrødderne sidde hjemme og deltage i mødet via computeren. Det er (selvfølgelig, fristes man til at sige) coronaen, der er årsag til beslutningen.

- Forud for hvert møde tager vi stilling til, om vi skal mødes fysisk. I øjeblikket har vi et højt smittetryk, og derfor har vi valgt at holde det online denne gang, siger Pernille Beckmann.

Nysgerrige og politisk interesserede borgere bliver dog ikke snydt for at følge med, da mødet bliver vist på Greve Kommunes facebookside mandag aften, og der vil efterfølgende blive linket til byrådsmødet på Greve Kommunes hjemmeside. Spørgetiden er dog suspenderet, så har man spørgsmål til byrådet skal de sendes skriftligt, og man vil efterfølgende modtage et svar på skrift, forklarer borgmesteren.

Udvalg kan stadig mødes

Når politikerne har møde i de forskellige udvalg, kan det fortsat ske ved fysisk fremmøde. Det er op til udvalgsformændene at afgøre i samråd med de øvrige medlemmer.

- I økonomiudvalget, hvor jeg er formand, mødes vi fysisk, og vi har lokaler til rådighed, hvor vi fortsat kan følge myndighedernes retningslinjer, siger Pernille Beckmann.

- Om udvalgene mødes fysisk eller ej kommer i høj grad an på, hvilke sager de skal behandle, tilføjer hun.

Byrådsmødet 16. november er årets næstsidste, og der vil forud for årets sidste møde 14. december blive taget stilling til, om det kan afholdes ved fysisk fremmøde.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?