16. oktober 2021
Efter 23 år i byrådet i Greve, stopper Lars Kilhof (V) ved årets udgang. Han glæder sig til at få mere tid til familien og andre fritidsinteresser. Claus Jensen (V) overtager pladsen efter Lars Kilhof. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Efter 23 år i byrådet i Greve, stopper Lars Kilhof (V) ved årets udgang. Han glæder sig til at få mere tid til familien og andre fritidsinteresser. Claus Jensen (V) overtager pladsen efter Lars Kilhof. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet får to nye medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet får to nye medlemmer
Opdateret 03. november 2016 kl. 08:49
Greve - 02. november 2016 kl. 08:30
Af Janus Spøhr

Der var skiftedag på to poster på mandagens byrådsmøde i Greve. Efter 23 år med et sæde i byrådet, trækker Lars Kilhof fra Venstre sig fra nytår. Han begrunder det med arbejdsmæssige årsager.

- Det bliver dejligt ikke at være i byrådet, fordi der bliver tid til andre ting, siger Lars Kilhof om beslutningen.

Han peger på, at han skal bruge tiden på at arbejde, haven, grundejerforeningen, hvor han er aktiv og børnenes fritidsinteresser.

- Jeg har lovet familien for mange år siden, at jeg skulle stoppe, siger Lars Kilhof.

Han kan se tilbage på mange år med ansvar for den retning, Greve er gået i.

- Jeg vil huske de 23 år for mange gode bekendtskaber, der er skabt, og samtidig har jeg forhindret for højt byggeri, og det er jeg glad for, siger Lars Kilhof.

Han overlader pladsen i byrådet til partikammeraten Claus Jensen, og tidspunktet for at stoppe var det rigtige, mener Lars Kilhof.

- Det er en god anledning, fordi der snart er valg, og så kan Claus (Jensen, red.) lære byrådet at kende, inden han skal være kandidat ved kommunalvalget næste år, siger han.

På mandagens byrådsmøde gjorde borgmester Pernille Beckmann, der også er fra Venstre, det klart, at hun synes, Lars Kilhof har gjort det godt. Samme toner lyder fra Socialdemokraternes Brian Hemmingsen.

Ros fra S
- Det er vemodigt, at Lars (Kilhof, red.) stopper. Jeg vil gerne takke ham for det samarbejde, vi havde i Miljø- og Teknikudvalget i forrige valgperiode. Der blev truffet nogle beslutninger, der ikke var populære, men de var pragmatiske. Politik har for Lars primært handlet om indholdet mere end det populistiske, siger Brian Hemmingsen.

Lars Kilhofs er indtil nytår med i blandt andet Vækst- og Beskæftigelsesudvalget samt Teknik- og Miljøudvalget. De pladser overtager Claus Jensen efter årsskiftet, mens Pernille Beckmann overtager Lars Kilhofs plads i Trafikselskabet Movias Repræsentantskab.

Lars Kilhof var ikke den eneste, der på mandagens byrådsmøde forlod byrådet. Det samme gjorde sig gældende for Dansk Folkepartis Claus Engskov. Han er dog kun væk fra det politiske arbejde i Greve Kommune indtil nytår, hvor hans orlov udløber. Den har han fået af helbredsmæssige årsager. Hans plads i byrådssalen overtages af Ina Birch, der ligeledes er fra Dansk Folkeparti.

Hun har i en årrække været aktiv i DF. Hun overtager Claus Engskovs plads i blandt andet Børne- og Ungeudvalget, Børnerådet og Handicaprådet.

Rejser du til udlandet i år?