23. januar 2019
»Lul-lul! Rokken går støt i moders stue, og jo mere vinden slår, des mer får arnen lue,« sang byrådsmedlemmerne blandt andet ved aftenens fællessang, »Spurven sidder stum bag kvist«. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

»Lul-lul! Rokken går støt i moders stue, og jo mere vinden slår, des mer får arnen lue,« sang byrådsmedlemmerne blandt andet ved aftenens fællessang, »Spurven sidder stum bag kvist«. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd indfører fællessang: - Nu prøver vi noget nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd indfører fællessang: - Nu prøver vi noget nyt
Greve - 09. januar 2018 kl. 10:45
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man starter noget nyt op, skal man - nogle gange - også prøve noget nyt. Med det budskab indledte Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), mandagens konstituerende byrådsmøde, som ud over syv nye ansigter i byrådssalen bød på flere nye tiltag.

Det første blev tilhørerne bekendt med allerede i dørindgangen, hvor der lå en stak papirer med sangtekster. I sin velkomst til mødet fortalte borgmesteren, at fællessang fremover vil blive en fast del af byrådsmøderne - i hvert fald frem til sommer, hvor tiltaget evalueres.

Det samme gælder et andet nyt tiltag, forklarede hun:

- Det kan være, at I undrer jeg over, at jeg står op - men vi er faktisk også blevet enige om, at vi står op fremadrettet, når vi taler, sagde hun, inden hun bad de øvrige i salen om også at rejse sig for at istemme fællessangen, der ved dette møde var "Spurven sidder stum bag kvist", som var udvalgt og akkompagneret af en repræsentant fra Den Musiske Skole.

Mere samarbejde

Efter mødet kunne borgmesteren fortælle, at gruppeformændene fra samtlige partier i byrådet er blevet enige om at indføre de nye tiltag. Formålet er blandt andet at forebygge, at der går for meget rutine i byrådsarbejdet.

- Man må godt vide, at det her (byrådsarbejdet, red.) er et særligt embede, du træder ind i, og så har jeg savnet noget kultur og noget Emma Gad, forklarede Pernille Beckmann.

Hun pointerede samtidig, at det kan være sværere at skælde ud på andre, når man skal rejse sig op med sin kritik, end det er, når man kan sidde ned og gemme sig bag en iPad eller en computer.

B- Ideen er opstået ved, at vi i Greve Byråd i mange år har haft et ry for at samarbejde dårligt, og det bliver vi simpelthen nødt til at gøre op med, forklarede borgmesteren også og fortalte, at hun er spændt på at se effekten.

- Det gør noget, når man synger, kan jeg mærke. Man kommer ikke sådan i krigsstemning, sagde hun.

Læs hele historien i DAGBLADET tirsdag eller i Sydkysten på torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk