18. november 2018
Greve Byråd har besluttet af godkende en ny plan for risikobaseret dimensionering i Østsjællands Beredskab - men med godkendelsen fulgte også en række bemærkninger. Foto: Kenn Thomsen
Greve Byråd har besluttet af godkende en ny plan for risikobaseret dimensionering i Østsjællands Beredskab - men med godkendelsen fulgte også en række bemærkninger. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd godkendte beredskabsplan: - Sikkerhed vil vi ikke gå på kompromis med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd godkendte beredskabsplan: - Sikkerhed vil vi ikke gå på kompromis med
Greve - 07. februar 2018 kl. 08:18
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både sikkerheden og økonomien var i fokus, da Greve Byråd mandag aften skulle tage stilling til en ny plan for Østsjællands Beredskab. Planen gælder en ny såkaldt risikobaseret dimensionering - et teknisk dokument, der fortæller, hvad der skal til for at yde en forsvarlig, beredskabsfaglig indsats i de kommuner, som Østsjællands Beredskab dækker. Planen skal gøre det muligt at opfylde et sparekrav på fem millioner kroner for beredskabet.

arrow Læs også: Ti nye indbrud i varebiler

På byrådsmødet var partierne enige om at godkende den risikobaserede dimensionering (RBD), blandt andet med bemærkning om, at man vil fastholde det nuværende service- og sikkerhedsniveau - også selvom det skulle koste ekstra.

- Jeg er rigtig glad for, at vi hele vejen rundt i Greve Byråd er blevet enige om, at vi selvfølgelig først og fremmest arbejder for, at RBD'en ikke reducerer serviceniveauet og sikkerhedsniveauet i Greve Kommune. Men skulle den gøre det, har vi kigget hinanden i øjnene og givet politisk håndslag på, at så tilkøber vi de ydelser, der skal til, for at vi kan sikre serviceniveauet. Sikkerhed vil vi ikke gå på kompromis med, og det har været vigtigt for os, fortalte Venstres gruppeformand, Morten Dahlin.

Også blandt de øvrige partier var der udtalt opbakning til beslutningen om at prioritere sikkerhedsniveauet højt.

- Vi er faktisk rigtig godt tilfredse med det (beredskabet, red.), og det vil vi ikke gå på kompromis med. Det betyder ikke, at der ikke kan komme ændringer i, hvordan vi udfører tingene, men brand, sikkerhed og redning skal være på det niveau, der er i dag, og derfor stemmer vi selvfølgelig for det her, sagde Socialdemokratiets gruppeformand, Niclas Bekker Poulsen.

Økonomiske krav

Med godkendelsen fulgte også et krav fra Greve Byråd om, at kommunerne i Østsjællands Beredskab fremadrettet skal betale den samme pris per borger til beredskabet. I øjeblikket er det nemlig sådan, at Greve Kommune betaler mere end gennemsnitsprisen.

- Vi har regnet vores budget ud, og i forhold til hvis vi skulle betale gennemsnitsprisen for, hvad det koster per borger i kommunen, så er det 700.000 kroner, vi betaler mere om året, forklarede Liselott Blixt (DF).

Hun fortalte også, at Dansk Folkeparti var tæt på at stemme imod planen, fordi partiet savnede svar på, hvordan beredskabet konkret vil komme til at se ud, og hvilke konsekvenser det vil få for eksempelvis responstiden.

- Vi kan godt stemme ja til den (aftalen, red.) i dag, men simpelthen kun, hvis vi kan få de andre kommuner til at betale det samme. Samtidig skal vi have det serviceniveau, som vi er vant til, sagde hun.

Spar på administration

Byrådet vedtog også en bemærkning om, at beredskabet fremadrettet skal indbydes til at byde på de opgaver i Greve Kommune, som ligger inden for dets kompetenceområde - det kan for eksempel være vagtopgaver.

Den sidste bemærkning var, at der skal arbejdes for at finde besparelser ved bedre udnyttelse af administrative bygninger, administrative biler og administrativt personale.

- Sådan at besparelsen ikke kommer til at gå ud over den borgernære service og tryghed over for borgerne, forklarede Det Konservative Folkepartis Brigitte Klintskov Jerkel.

Det fremgår af dagsordenen for byrådsmødet, at den risikobaserede dimensionering indeholder minimumskrav for køretøjer og mandskab i de enkelte områder, men hvordan modellen konkret skal realiseres med hensyn til stationer, mandskab og køretøjer, vil Beredskabskommissionen tage stilling til, når forslaget er behandlet i kommunerne, og MED-organisationen er blevet inddraget.

De otte kommuner i Østsjællands Beredskab er Greve, Solrød, Roskilde, Ishøj, Vallensbæk, Høje-Taastrup, Køge og Stevns.

arrow Masse-indbrud i varebiler: To rumænere anholdt
05. februar 2018 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
arrow 28-årig frifundet for afpresning
03. februar 2018 kl. 06:16 Opdateret: kl. 14:09
arrow Kom ud fra badet og overraskede mænd
31. januar 2018 kl. 13:21 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk