23. oktober 2019
I Tune er der ifølge Erhvervsministeriet så støjende, at der ikke må bygges plejecenter eller boliger, skriver Greve Kommune.
I Tune er der ifølge Erhvervsministeriet så støjende, at der ikke må bygges plejecenter eller boliger, skriver Greve Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester til minister: Kom til Tune og lyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester til minister: Kom til Tune og lyt
Greve - 14. februar 2018 kl. 08:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve Kommune må ikke bygge det nye plejecenter i Tune, som politikerne ellers har afsat penge til. Erhvervsministeriet mener nemlig, at der er så massive støjproblemer i Tunes bymidte, at der slet ikke bør bygges noget. Det skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Roskilde Lufthavn er blevet lettere at kigge i kortene

Her skriver man også, at byrådet i Greve kan ikke acceptere, at udviklingen i Tune skal stoppe fuldstændig på grund af støj, som ikke findes i virkeligheden. Derfor har borgmester Pernille Beckmann nu inviteret erhvervsminister Brian Mikkelsen til at høre med egne ører, hvordan det lyder i Tune.

- Alle, der bor i Tune, ved, at flystøjen ikke dominerer hverdagen i bymidten, men hvis vi skal følge Erhvervsministeriets fortolkning af reglerne, kan vi de facto slet ikke bygge nye boliger i byen, siger Pernille Beckmann.

Støjniveau undersøgt
Greve Kommune har bedt lydspecialister fra den rådgivende virksomhed Sweco om at undersøge virkelighedens støjniveau i Tune, og deres konklusion er - ifølge Greve Kommune - helt klar: Der er ikke støjproblemer.

- I det planlagte område for pleje- og ældreboliger i Tune vil flystøjen fra Roskilde Lufthavn ligge under Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier, skriver de blandt andet i rapporten ifølge pressemeddelelsen.

arrow Kun små ændringer på vej i lufthavns miljøgodkendelse
08. juni 2018 kl. 14:07 Opdateret: kl. 13:59
arrow Forretningsfly får eget hotel
24. maj 2018 kl. 05:40 Opdateret: kl. 15:28