13. juli 2020
- Det er en regional, ikke en kommunal opgave. Jeg synes, det er et skråplan at sidde som region og kommune og kaste opgaverne rundt, siger Pernille Beckmann om ideen om at overtage busdriften fra regionen.Foto: Jesper From
- Det er en regional, ikke en kommunal opgave. Jeg synes, det er et skråplan at sidde som region og kommune og kaste opgaverne rundt, siger Pernille Beckmann om ideen om at overtage busdriften fra regionen.Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester-møde om busserne gav ingen ændring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester-møde om busserne gav ingen ændring
Greve - 25. oktober 2018 kl. 16:15
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunne de lade være, hvis hun nu sagde, det var en dårlig ide? Nej, det kunne de ikke.

arrow Læs også: Hörup mødes med Region Sjælland: Kæmper for at beholde populær busrute

Nogenlunde sådan foregik det møde, som borgmester Pernille Beckmann (V) torsdag havde med formanden og næstformanden for Region Sjællands udvalg for trafik, infrastruktur og miljø, Peter Jacobsen (DF) og Jens Ravn (V). Det fortæller Pernille Beckmann efter mødet, som de to udvalgsmedlemmer holder med de berørte borgmestre, efter regionsudvalget har truffet beslutningen om at nedlægge bus- og natbuslinjer i regionen. I Greve rammer beslutningen flere natbusser og linje 120. Hvis regionsrådet følger udvalgets beslutninger, bliver de førstnævnte skåret helt væk, mens bus 120 kun kommer til at køre mellem Taastrup og Karlslunde.

Den beslutning har vakt kritik fra flere sider, blandt andet Pernille Beckmann. Mens de to udvalgsmedlemmer ifølge Pernille Beckmann som nævnt ikke var åbne for at ændre beslutningen, kunne hun ikke fortælle de to udvalgsmedlemmer, om Greve Byråd vil hive pengepungen frem og betale. Uanset hvad vil det dog være et skråplan at drive en regional busrute som bus 120, mener borgmesteren:

- Det er en regional, ikke en kommunal opgave. Jeg synes, det er et skråplan at sidde som region og kommune og kaste opgaverne rundt, siger Pernille Beckmann, som på nuværende tidspunkt ikke kan sige, om hun vil gå ind for at betale regningen.

- Det skal byrådet forholde sig til.

arrow Bus-besparelser er en 'badebillet'
18. oktober 2018 kl. 05:14 Opdateret: kl. 14:48
arrow Busdebat: Vi tager også ansvar for den offentlige trafik
17. oktober 2018 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
arrow Natbussen lukker: Så tidligt skal du hjem med andre busser
11. oktober 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 13:45
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?