20. oktober 2021
Heidi Larsen og Kenneth Bengtsson forsøger at få en god hverdag til at hænge sammen med deres to sønner, men de fortæller, at det ikke er nemt - blandt andet fordi de føler sig modarbejdet af Greve Kommune. Privatfoto
Heidi Larsen og Kenneth Bengtsson forsøger at få en god hverdag til at hænge sammen med deres to sønner, men de fortæller, at det ikke er nemt - blandt andet fordi de føler sig modarbejdet af Greve Kommune. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnesag: Kommune fordrejede psykologs udtalelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnesag: Kommune fordrejede psykologs udtalelse
Opdateret 01. februar 2019 kl. 13:15
Greve - 01. februar 2019 kl. 12:46
Af Janus Spøhr

For Heidi Larsen og Kenneth Bengtsson er hverdagen mere udfordrende end den er for mange danske familier med to børn. Deres sønner har nemlig en række forskellige diagnoser, som udfordrer hverdagen. Derfor har familien de seneste syv år forsøgt at få hjælp, råd og vejledning af Greve Kommune, men gang på gang har de følt, at de ikke bliver hørt.

arrow Læs også: Kommune glemte at partshøre familie: Sag skal gå om

I de seneste syv år har familien haft 11 sagsbehandlere, og familien har gennem årene blandt andet spurgt kommunen, om drengene kunne svømme et sted, der er egnet til børn med et handicap. Ifølge Heidi og Kenneth reagerede kommunen ikke på utallige henvendelser. Det var først, da Tjørnelyskolen lukkede, at de blev opmærksomme på, at deres sønner kunne have brugt skolens svømmefaciliteter.

Efter et møde mellem kommunen, forældrene og en børnepsykolog skrev Greve Kommune i referatet, at en børnepsykolog havde udtalt, at vedkommende vurderede, at den yngste søn kunne være i børnehave på fuld tid. 'Efter udsendt afgørelse har psykolog på BUC indsendt mail vedr. udtalelse på netværksmødet om, at (drengens navn udeladt, red.) kan rummes fuld tid i børnehaven,' lyder det blandt andet fra Greve Kommune i et afslag til forældrene på deres ansøgning om dækning for tabt arbejdsfortjeneste.

Det fik efterfølgende psykologen til at reagere på kommunens udtalelse. I en mail skriver hun blandt andet 'I denne afgørelse er undertegnede refereret for at have udtalt, at (drengens navn udeladt, red.) godt kan rummes på fuld tid i et dagstilbud, såfremt han modtager rette støtte/tilbud. Dette mener hverken forældrene eller jeg selv, at jeg har udtalt. For det første mener jeg ikke at være kompetent til at vurdere dette.' Senere i mailen skriver psykologen, at 'Det jeg derimod pointerede på mødet, var mine observationer i forhold til den store udtrætning, som (drengens navn udeladt, red.) viste i testsituationer, og som forældrene også genkender fra dagligdagen.'

Da familien skiftede sagsbehandler i 2018, bad den gentagne gange om et møde med kommunen. Forældrene ringede 23 gange til sagsbehandleren i en periode på cirka tre måneder. Hver gang uden at få svar, selv om forældrene fik at vide, at der var lagt en besked til den pågældende sagsbehandler.

- Vi oplever, at kommunen prøver at køre os trætte, så vi opgiver, siger Heidi Larsen og uddyber:

- Efter vores møde med kommunen om vores ældste drengs diagnose kom en rådgiver hjem til os. Vedkommende spurgte os, om vi var interesseret i at få fjernet barnet fra hjemmet. Vi har kæmpet en brav kamp og fulgt retningslinjerne, fordi vi vil have, at han har det godt. Det ramte os, at hun spurgte om det. Vi tænkte: 'Vi skal ikke sige noget til kommunen, fordi så fjerner de vores barn, siger Heidi Larsen.

Hun og Kenneth har også været ved at opgive flere gange, fordi de føler sig modarbejdet af Greve Kommune. Derfor har de set sig nødsaget til at hyre en privat sagsbehandler, som skal hjælpe familien.

Han hedder Benny Dyhr og har i over 30 år arbejdet som sagsbehandler i forskellige kommuner. Han er gået selvstændig med virksomheden socialspecialisterne.dk, fordi han oplever, at flere og flere familier har samme oplevelser som Heidi og Kenneth. Han arbejder i øjeblikket for fem familier i Greve Kommune og fortæller, at den for 10 år siden havde et godt ry blandt sagsbehandlere. Det er dog ikke tilfældet længere.

- Lige så snart vi kommer ind på økonomi, bliver gardinet rullet ned, og så stopper kommunikationen med kommunen. Det er det, der er fuldstændig grotesk. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Benny Dyhr.

Læs hele historien i DAGBLADET lørdag og i næste udgave af Sydkysten Syd.

arrow - Jeg håber, at vores medarbejdere gør sig umage
04. februar 2019 kl. 08:53 Opdateret: kl. 08:53
arrow Heidi og Kenneth føler sig modarbejdet af Greve Kommune
02. februar 2019 kl. 06:45 Opdateret: kl. 14:15
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?