23. marts 2019
Affaldsudbuddet i Greve Kommune er blevet sendt videre til budgetforhandlingerne. Foto: Janus Spøhr
Affaldsudbuddet i Greve Kommune er blevet sendt videre til budgetforhandlingerne. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldsudbud udskydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldsudbud udskydes
Greve - 12. september 2018 kl. 15:43
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er gået hårknude i Greve Kommunes fremtidige affaldsordning. I hvert fald mener Socialdemokratiet, at Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er for sent ude i forhold til at sende affaldssorteringen i Greve i udbud. Det sker, efter at de tre partier på seneste byrådsmøde besluttede at sende beslutningen videre til budgetforhandlingerne, hvilket ærgrer Mikkel Witt- høft fra Socialdemokratiet, der er medlem af Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget.

- Det er noget øv og en overraskelse for os. I Solrød har de besluttet at sende det i EU-udbud, og derfor er vi afskåret fra at lave et bindende samarbejde med Solrød Kommune. Det betyder, at det kan blive dyrere for Greves borgere, siger han.

Socialdemokratiet har foreslået en løsning, der indebærer, at Greves borgere skal lave en sortering i to todelte beholdere og en enkeltbeholder plus et eventuelt tilvalg af en papbeholder. Ifølge flertalsgruppen har de afvist Socialdemokratiets forslag, som har en genanvendelse på 54 procent, fordi den koster 430 kroner ekstra for borgerne, og samtidig kræver den, at hvert parcelhus skal finde plads til tre til fire plastikspande i indkørslen. Derfor har V, DF og LA foreslået en anden løsning, der koster 140 kroner mere end i dag og kun fylder to plastikspande. Det forslag er dog blevet afvist af Socialdemokratiet.

- Mikkel er engageret og ved meget om det her. Som du selv siger, har I stået meget fast på jeres forslag, selv om der kun er en forskel på én procent i genanvendelsen mellem den dyre og billigere løsning. Vi har i udvalget spurgt, om vi kunne mødes på midten, men det kunne vi ikke, siger Claus Jensen fra Venstre.

Enhedslisten støtter Socialdemokratiets forslag.

- Vi skal genanvende så meget som muligt, så jeg synes, at Socialdemokratiets forslag lyder meget fornuftigt, siger Carsten Oddershede fra partiet.

- Selvfølgelig skal vi genbruge, men det skal ikke bare være symbolpolitik. I Liberal Alliance har vi hele tiden villet forhandle, men da det ikke er lykkedes, har vi sendt sagen videre til budgetforhandlingerne, siger Rigge Nørmark.