20. april 2019
I Greve bliver færre borgere visiteret til hjemmehjælp, mens tiden sammen med hjemmehjælperne også svinder ind. Det er grufuldt, lyder det fra Ældre Sagen i Greve. Foto: Kenn Thomsen
I Greve bliver færre borgere visiteret til hjemmehjælp, mens tiden sammen med hjemmehjælperne også svinder ind. Det er grufuldt, lyder det fra Ældre Sagen i Greve. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre Sagen om mindre hjemmehjælp: Det er beskæmmende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen om mindre hjemmehjælp: Det er beskæmmende
Greve - 08. august 2018 kl. 09:28
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Andelen af ældre på over 80 år, der er blevet visiteret til hjemmehjælp er faldet med 36 procent i Greve Kommune. Det viser nye tal fra Ældre Sagen, og den tendens er den samme på landsplan. Samtidig er det gennemsnitlige antal visiterede per uge faldet med 14 procent i Greve, hvilket også ses i resten af landets 97 kommuner.

arrow Læs også: Centerchef: Målrettet indsats giver behov for færre timers hjemmepleje

De lokale tal bekymrer Anne Grethe Krogager, der er formand for Ældre Sagen i Greve.

- Det er meget beskæmmende og betænkeligt, og vi er ikke engang den værst ramte kommune i landet. Vores ældre siger, at de ville være mere sikre, hvis de var sikre på, at der kom nogen hjem til dem, og at de ønsker, at det skal være den samme, som kommer hver gang. Vi er bekymret for, om de ældre får de hjælp, som de er berettiget til, siger hun.

En del af forklaringen på faldet kan skyldes, at de ældre er blevet mere sunde, lyder det fra Dansk Folkepartis Liselott Blixt, der er formand for social-, sundheds- og psykiatriudvalget i Greve Kommune.

- Vi har ikke ændret noget på servicepakken i Greve. Jeg håber, at en del af forklaringen er, at borgerne er mere sunde og raske, siger hun.

Læs hele historien i DAGBLADET i dag, onsdag, og i Sydkysten i den kommende tid.

arrow Langt færre hjemmehjælpstimer
08. august 2018 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:55
arrow S vil have ældreminister på banen i sag om beskåret hjemmehjælp
08. august 2018 kl. 08:43 Opdateret: kl. 10:52