27. oktober 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80 parkeringspladser forsinket af ekstra asfalt og gammelt fundament

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 parkeringspladser forsinket af ekstra asfalt og gammelt fundament
Greve - 14. oktober 2020 kl. 07:56
Af Emil Abkjær Kristensen

Der dukkede et par ting op, da gravearbejdet gik i gang.

Arbejdet med at etablere 80 nye parkeringspladser ved Greve Idrætscenter er både blevet forsinket og dyrere end forventet, da man i forbindelse med arbejdet stødte på uforudsete forhindringer. Derfor har byrådet frigivet 200.000 kroner ekstra til arbejdet, som oprindeligt havde en pris på 1,5 millioner kroner. Derudover er der en bufferpulje på yderligere 170.000 kroner, hvis flere problemer skulle dukke op i den afsluttende fase. Det fortæller borgmester Pernille Beckmann.

- Da de begyndte at grave, opdagede de blandt andet, at der under den øverste asfalt lå et lag asfalt mere, som skulle fjernes, siger hun.

- Derudover stødte de også på et gammelt fundament og nogle murbrokker, som Greve Museum skulle registrere, og derfor har arbejdet med parkeringspladser- ne taget længere tid end ventet.

Hos Greve Museum har man altid store forhåbninger, når der dukker noget uventet op ad jorden, men i denne omgang var det ikke noget af historisk værdi, fortæller Mikkel Stage, der er arkivar ved Greve Museum.

- Vi kunne hurtigt se, at der var tale om et betonfundament, og ud fra gamle kortoptegnelser kunne fastslå, at der har tidligere har ligget et gartneri i området, siger han.

- Vi er ellers en af de få museer i Danmark, som bliver begejstrede over at finde beton, fordi det kan være spor efter 1. verdenskrig, siger han.

- Og når vi bliver kaldt ud til den slags opgaver, smider vi egentlig alt, vi har i hænderne, så de hurtigt kan komme videre med arbejdet, fortæller han.

Sjove fund
Igennem de seneste år er der ellers dukket nogle sjove ting op, når byggeri i Greve er skudt i gang. Ved Kildebrønde, da det nye transportcenter skulle bygges, blev der blandt andet fundet spor efter et gammelt landsbysamfund og i ved Lisegård i Tune har man tidligere fundet nogle velbevarede grave.

Derfor ser Mikkel Stage også frem til de nye store byggeprojekter, der er på tegnebrættet i Greve.

- Man ved aldrig, hvad der dukker op, men vi håber altid, at bygherrer tager fat i os, hvis de støder på noget. Vi er interesseret i alt fra guldhorn til beton, siger han.

Pernille Beckmann glæder sig over, at arbejdet med parkeringspladserne nu skrider frem igen.

- Det er ingen hemmelighed, at der ofte er fyldt ved Greve Idrætscenter, og 80 nye parkeringspladser vil hjælpe en del, selvom det måske ikke helt er nok, når der afholdes stævner, siger hun.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?