19. december 2018
70 talentfulde elever fra mange forskellige skoler er i weekenden samlet på Greve Privatskole.
gallery icon

Se billedserie

70 talentfulde elever fra mange forskellige skoler er i weekenden samlet på Greve Privatskole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Eleverne kan virkelig nørde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Eleverne kan virkelig nørde
Greve - 04. marts 2018 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Janus Spøhr
I weekenden er 70 talentfulde skoleelever samlet på Greve Privatskole, hvor de kan gå i dybden med fagligheden og få nye venner.

Af Janus Spøhr
Greve: Det er ikke så tit, at der ligger kufferter og soveposer i klasselokaler på landets folkeskoler, men det er tilfældet i denne weekend på Greve Privatskole. Ligesom synet ikke er normen, er eleverne, som har midlertidigt hjem på skolen, heller ikke som skoleelever er flest. Årsagen til de overnattende elever er nemlig, at der er samlet 70 elever fra forskellige skoler i landet til såkaldt Talentcamp.

Her er Greve Privatskole en blandt i alt 47 skoler på landsplan, som tilbyder camps for elever, som har brug for ekstra udfordringer i fagene dansk, engelsk og matematik.

- Det er meget sjovt, fordi man møder en masse nye mennesker og lærer meget. Jeg kan godt mærke i hverdagen, at jeg nogle gange har brug for ekstra udfordringer fagligt, fordi mange af tingene virker nemmere, siger Mathilde Olivia Holton Andersen, der går i syvende klasse på Greve Privatskole.

Hun bliver bakket op af Rasmus Uldall fra Frederiksberg Privatskole.

- Det er lidt sværere at sove end normalt, men det er en del af det. Vi lærer meget, men det at være længere fremme fagligt end andre er ikke noget, jeg til dagligt tænker så meget over, siger han.

Begge er de udvalgt til talentcampen, fordi de er over gennemsnittet rent fagligt i dansk. De regner begge med at skulle i gymnasiet om et par år, men hvad de vil lave, når de har fået studenterhuen på, ved de endnu ikke.

Tilbuddet om talentcamps gælder for elever i syvende, ottende og niende klasse, hvor eleverne tager af sted tre gange om ugen. Alle deltagerne, der har lyst, samles i en uge i sommerferien til 'talentweek' i Hjørring, hvor der både er fagligt og socialt fokus.

De 47 skoler køber et vist antal pladser i Talentcamp, og så er det faglæreren og talentkoordinatoren på de enkelte skoler, der udvælger og spørger, om eleverne har lyst til at tage med. Næsten alle siger ja. Nogle af de rigtig dygtige får en mentor, som tidligere har været med på talentcamps, og så kan eleverne lave opgaver og sparre med mentoren i ferier. Underviserne og mentorerne er typisk universitetsstuderende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Syddansk Universitet (SDU) og Københavns Universitet (KU).

Mette Faurholm sidder i bestyrelsen for Talentcamp og er leder af Greve Privatskole. Hun var med til at starte konceptet op for 10 år siden. For fire år siden blev Talentcamps til en forening. Eleverne ankommer typisk på en skole torsdag eftermiddag, hvor de bliver rystet sammen, fredag er de på kulturel tur, mens resten af weekenden bruges på undervisning.

- Eleverne får mulighed for at være faglige nørder og møder andre, hvor det er okay, at man gerne vil sit stof. Det giver rigtig meget til skolen, at vi er med, siger Mette Faurholm.

På denne uges camp var eleverne på kulturelt besøg på Arken og Mosede Fort, inden de tog tilbage til Greve Privatskole for at lære hinanden at kende og blive endnu dygtigere fagligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk