26. marts 2019
Det er i byen Koboko, at de tre har deres hverdag. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Det er i byen Koboko, at de tre har deres hverdag. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det er fantastisk, men også hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er fantastisk, men også hårdt
Greve - 10. juli 2018 kl. 14:37
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sille, Signe og Nanna er i øjeblikket i pædagogpraktik i Uganda, og nu vil de samle ind til børnene, som lever under svære vilkår. De tre kvinder havde alle planlagt, at de ville i udlandspraktik, og da de fik tilbudt at komme på et børnehjem i Koboko i Uganda, tænkte de alle over det i længere tid.

- Vi følte alle, at vi gerne ville have hele pakken med i forhold til at udfordre vores grænser og opleve en meget anderledes hverdag end den, vi kender til hjemme i Danmark. Vi har alle tre haft en lille drøm om at komme til Afrika og så det derfor også som en kæmpe mulighed for at udleve denne drøm, lyder det fra Sille Karas, der er fra Ishøj, men bor i Greve.

Det samme gør Signe Munk Petersen, mens Nanna Zølner Rysse bor i Nykøbing Falster. De har, indtil videre, fået, hvad de havde håbet på.

- Det er helt vildt fantastisk at opleve en helt anden kultur end Danmarks. Det er både super fedt, men også mega hårdt at opleve den forskel, der er mellem det, vi kender, og det, vi lige pludselig lever under. Man lærer meget om sig selv hele tiden, og ens grænser rykkes hver dag, vi går ud ad døren, lyder det fra de tre pædagogstuderende.

Livsbekræftende
De forklarer, at selv der, hvor de bor, bliver deres grænser rykket, da de lever under meget primitive forhold.

- Det er også helt vildt livsbekræftende at være sammen med børnene på børnehjemmet. Selv om de har så lidt i deres hverdag, så udviser de en kæmpe glæde, når vi kommer. Det er vildt, hvor lidt der skal til for, at de hopper og danser af glæde. Det bekræfter os hver dag i, at det var den helt rigtige beslutning at tage til Uganda, siger de.

De bor hos en værtsmor, som de kalder 'den bedste'. Sille, Signe og Nanne forklarer, at hun passer godt på dem, og har de nogle problemer, kan de gå til hende, og så hjælper hun uden at tøve.

- Hun går meget op i, at vi skal føle os tilpasse og så hjemme som overhovedet muligt, da hun godt ved, at vi er ude på dybt vand, siger de tre kommende pædagoger.

Dårlige forhold
De oplever dagligt, at børnene lever under rigtig dårlige forhold, både hvad mad, tøj og hygiejne angår.

- Det hæmmer dem i deres skolegang, at de konstant skal til lægen, da de ligger syge ret tit. De har ikke andre steder at være end deres værelser - de sover der, spiser der og leger der. De har ikke nogen ordentlige toiletter. De har ikke mulighed for at få vasket hænder efter toiletbesøg, og de bader under åben himmel. Mange af børnene sover flere i samme seng, og de ligger i det samme tøj, som de har haft på en hel dag, siger de tre og uddyber: - Alle deres værelser er fyldt med fugt, da deres tag er fuldstændig ødelagt. Derfor drypper det ned, og der er ikke mulighed for en ordentlig udluftning af værelserne.

Samler ind
Nu har Sille, Nanna og Signe startet en indsamling, som skal hjælpe børnene til at få en bedre hverdag på børnehjemmet. Pengene skal blandt andet bruges på at forbedre børnenes forhold.

- Vi vil gerne give dem nye senge, så de har deres egen seng. Derudover vil vi gerne forbedre deres hygiejne ved at gøre toilet- og badeforhold bedre, så de kan undgå at skulle til lægen konstant, lyder det fra de tre pædagogstuderende.

De vil desuden give hvert barn noget nyt tøj, så de kan komme i skole, da det meste af deres tøj er meget hullet og bare generelt rigtig ødelagt.

- Vi vil også forbedre deres madforhold på den måde, at de ikke har nok service til alle børnene og derfor bruger alt muligt andet i stedet for en tallerken og bestik. For eksempel gav vi dem en frisbee, som skulle leges med, men da de mangler tallerkner, bliver den nu ikke brugt til dens oprigtige formål, hvilket ikke burde være rigtigt. Vi ønsker også at bygge en legeplads til dem, da de mangler udfordringer i deres hverdag i forhold til deres motorik, lyder det.

Man kan støtte indsamlingen ved at sende alt fra 10 kroner og mere.

- Alt tæller, og vi sætter pris på alt den hjælp, vi kan få, og tager imod med kyshånd, siger de tre.

Pengene kan overføres til enten: Mobile Pay: 25641722 eller kontonr.: 0001399324 samt registreringsnr.: 5471.