16. december 2018
Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Tårnhøje boligdrømme på Flyvestation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Tårnhøje boligdrømme på Flyvestation
Furesø - 09. april 2018 kl. 01:23
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag var der 1. spadestik på Bofælleskabet Mageløse på Flyvestation Værløse. Her skal opføres 29 boliger og et fælleshus - lige ved det tomme kontroltårn på Værløse Flyvestation.

- Om et års tid vil her stå 29 enfamilieshuse. 55 voksne og 20 børn skal leve i bofællesskab sammen, og hele området vil summe af liv og glade dage, sagde Janni Rose Christensen, som er formand i Mageløse, der får en blanding af boliger med plads til en eller to personer, og lidt større familieboliger.

Udover de 29 familier, der har sikret sig en af boligerne, er der en venteliste på mellem 40 og 50, som gerne vil bo i Mageløse.

Fællesskabet skal bestå i fællesspisning fem dage om ugen, men også en masse fælles aktiviteter. Der er allerede idéer om ølbrygning og cykelværksted i en ældre ejendom, som følger med i købet af den 30.000 kvadratmeter store grund, som også skal have fælles køkkenhave, bålplads, shelters og en skov med bærbuske og frugttræer.

Og så er der det gamle kontroltårn, som indtil 2004 var arbejdsplads for Flyvevåbnets flyveledere, som sad her, højt over flyvestationen og kontrollerede trafikken. Drømmen er at rejse midler til at sætte tårnet i stand, og indrette det med gæsteværelser og en bar oppe i selve kontrolrummet. Som en del af betingelserne for købet af kontroltårnet, skal det med jævne mellemrum åbnes for offentligheden.

Se de flotte fotos fra 1. spadestik her - de er taget af fotograf Kenn Thomsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk