16. januar 2019
Knirkekorets medlemmer er efter mere end 30 års venskab knyttet til hinanden og insisterer på at blive ved med at mødes i det hyggelige lokale i Værløse Kirke, hvor der lige er plads til dem alle og et klaver. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Knirkekorets medlemmer er efter mere end 30 års venskab knyttet til hinanden og insisterer på at blive ved med at mødes i det hyggelige lokale i Værløse Kirke, hvor der lige er plads til dem alle og et klaver. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Knirkekoret synger på livet løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Knirkekoret synger på livet løs
Furesø - 08. juni 2018 kl. 09:21
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tonen er elskværdig. Humøret er højt. Sangstemmerne oser af velvære og livslyst.

De kalder det Knirkekoret. Vel nok mest, fordi knoglerne på et tidspunkt begyndte at knirke så meget, at holdets leder Lene Jørgensen tilbage i 2002 besluttede, at det var tid til at skifte folkedans ud med korsang. Det er fortsat den samme gruppe af mennesker, som for over 30 år mødtes til folkedans. De kan simpelthen ikke undvære samværet, hyggen og sangene.

- Når man synger, frigiver kroppen positive endorfiner. Når man har sunget i to timer, svæver man hjem, siger korets leder Jens Ledgaard. Med sine 84 år er han sådan midt i feltet aldermæssigt. Jørgen på 91 år er alderspræsident. Ejner på 75 år er korets Benjamin. I dag er det ham, som har valgt de godt 30 sange fra Højskolesangbogen eller Lenes sanghæfte.

Men inden koret kommer i gang med dagens sange, runder Jens Ledgaard sæsonen af. Regnskabet viser et overskud på 12 kroner, siger han til stor munterhed for medlemmerne. Jens Ledgaard understreger også vigtigheden af, at pianisten Mogens Balslev tager en sæson mere.

- Jeg kan ikke give garanti for et helt år - kun for et sekund af gangen, siger den klaverspillende landmåler med drenget charme.

Deltagerne er nemlig i en aldersklasse, hvor man tager en dag af gangen. Organist Lene Jørgensen startede det hele, men gik bort. Ole Berner tog over, men forlod denne jord i 2014. Siden har Jens Ledgaard stået i spidsen for koret.

Knirkekoret mødes hver den første mandag i måneden til sang, men der foregår meget andet.

- Vi har kendt hinanden i over 30 år, og medlemmerne spiller også petanque, går ture og holder nytårsaften sammen. Cirklerne er vævet ind i hinanden gennem alle disse år, forklarer Jens Ledgaard og fortsætter:

- Det er alt sammen Lenes fortjeneste. Hun startede alt det her med sit dansehold.

Når koret er fuldtalligt, tæller det 31 medlemmer, og de kan lige akkurat klemme sig ind i undervisningslokalet i Værløse Kirke.

- Der er fortsat de samme medlemmer, som var med på danseholdet, for der er ikke plads til flere i lokalet, siger Jens Ledgaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk