9. maj 2021
En måned inde i den toårige budgetfase er pulje til uforudsete udgifter allerede brugt og der er mere på vej. Den konservative viceborgmester Lars Carstensen er bekymret. Foto: Allan Nørregaard
En måned inde i den toårige budgetfase er pulje til uforudsete udgifter allerede brugt og der er mere på vej. Den konservative viceborgmester Lars Carstensen er bekymret. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viceborgmester: Jeg er bekymret for kommunens økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viceborgmester: Jeg er bekymret for kommunens økonomi
Furesø - 05. februar 2019 kl. 09:17
Af Mikkel Kjølby

Sidste uges melding om en ekstraregning på 9 mio. kr. til sundhedsudgifter tømmer Furesø Kommunes konto til uforudsete udgifter, men allerede nu står de uforudsete udgifter i kø. Viceborgmester Lars Carstensen (K) efterlyser større opsparing i budgetlægningen.

Der blev stille, meget stille, blandt byrådsmedlemmerne, da kommunaldirektør Christine Brochdorf i sidste uge svarede på Frederiksborg Amts Avis spørgsmål om uforudsete udgifter til den kommunale medfinansiering af sundhedsområdet. Furesø skal af med 9 mio. kr. mere end forventet og kan end ikke få oplyst, hvordan og hvorfor regningen er blevet større end forventet.

Der kom ikke en lyd. Ikke engang Venstres Gustav Juul, som i efteråret advarede mod faresignaler i kommunens økonomi, havde en kommentar til den uheldige udvikling.

Viceborgmester Lars Carstensen (K) skulle også lige synke den bitre pille. Han ser den uforudsete regning som en særdeles uheldig omstændighed, men påpeger, at den tømmer kommunens pulje til uforudsete udgifter de kommende år. Puljen er på 8,8 mio. kr. årligt.

- Vi er en måned inde i 2019, og vi har allerede opbrugt puljen til uforudsete udgifter. Vi er pressede, og det er vi, fordi vi vælger at bruge rub og stub, siger Lars Carstensen, som udover at være 2. viceborgmester også er formand for det nye Udvalg for Digitalisering & Innovation. Den post har givet ham mulighed for at kigge kommunens drift og økonomi efter i sømmene.

- Jeg er bekymret for kommunens økonomi. Når vi lægger budgetter, gør vi det helt i bund. Samtidig sælger vi ud af arvesølvet (ejendomme red.) for at holde den kørende, forklarer Lars Carstensen.

Han påpeger, at budgettet heller ikke tager hensyn til den stigning i udligningsordning, som Furesø og andre kommuner blev kompenseret for i to år.

- Det er klart bekymrende, at vi ikke sparer op i tide til uforudsete udgifter, fastslår den konservative viceborgmester, som frygter for en skattestigning i 2021.

- Velvidende, at filmen vil knække på et tidspunkt, vælger Socialdemokratiet at lade velfærdsudgifterne stige år efter år, vurderer Lars Carstensen.

På dagsordenerne til udvalgsmøderne i februar dukker nye uforudsete udgifter op. 9,7 mio. kr. til renovering af Farum Svømmehal, og ti midlertidige plejeboliger ved Solbjerghaven.

Lars Carstensen glæder sig over, at det lykkedes at få en konservativ mærkesag om langsigtede budgetanalyser med ind i budgetforliget, som hele byrådet i sidste ende støttede op om.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?