12. juli 2020
Kresten Andersen Bergsøe (th.) viste gæsterne rundt i parken og fortalte om baggrunden for Farumgårdsagen og de lukkede porte. Foto: Flemming Oppfeldt.
Kresten Andersen Bergsøe (th.) viste gæsterne rundt i parken og fortalte om baggrunden for Farumgårdsagen og de lukkede porte. Foto: Flemming Oppfeldt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Farumgårdnøglerne ligger hos kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Farumgårdnøglerne ligger hos kommunen
Furesø - 30. oktober 2018 kl. 10:53
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Interessen for en guidet rundtur i Farumgårds park og efterfølgende informationsmøde med gårdens ejer, Kresten Andersen Bergsøe er ganske overvældende. Det første arrangement løb af stablen søndag eftermiddag og var overtegnet med 90 deltagere. Derfor er endnu et arrangement. Det sker den 11. november klokken 15 til 17.

arrow Læs også: Venstre stiller alternativt fredningsforslag for Farumgård

Venstres partiforening i Furesø Kommune står for arrangementerne.

- Deltagerne på rundturen fik en smagsprøve på det alternative stiforløb, som ejeren Kresten Bergsøe kan forestille sig i stedet for det hidtidige stiforløb, som går gennem Farumgårds hovedbygninger, fortæller Flemming Oppfeldt, 1. suppleant til Venstres byrådsgruppe.

Det alternative stiforløb var en del af et længere forhandlingsforløb mellem Furesø Kommune og Kresten Andersen Bergsøe, men enhver dialog blev afbrudt, da Kresten Andersen Bergsøe lukkede portene forrige sommer efter det han betegner som et voldeligt overfald på Farumgårds gartner. Furesø Kommune svarede igen med en politianmeldelse af ejeren for overtrædelse af naturfredningsloven. Kresten Andersen Bergsøe blev dog frikendt ved Retten i Lyngby. Efterfølgende har Anklagemyndigheden i Nordsjælland anket sagen til Landsretten.

- De 90 deltagere ved Venstres parkvandring deltog ivrigt i den efterfølgende debat på Farumgård. Deltagerne fremlagde flere nye forslag, som hvad med adgangskort til parken, samt at der skulle samles penge ind til et ny stiforløb, fortæller Flemming Opffeldt.

Kresten Andersen Bergsøes gav udtryk for, at Furesø Kommune ikke ønsker en forhandling om en sti, og at Furesø Kommune vil indlede en ny fredningssag, hvis dommen i Landsretten går dem imod.

- Hvis Furesø Kommune i morgen vil sætte sig ned og forhandle et nyt stiforløb, så kan der findes en løsning som hurtigt kan gennemføres. Så, ifølge ejeren, ligger nøglerne hos kommunen, forklarer Flemming Oppfeldt.

Furesø Kommune meddelte i sommers Frederiksborg Amts Avis, at man ikke ønsker at kommentere på sagen, før den har været behandlet af Landsretten.

arrow Første kig på ny fredning
05. november 2019 kl. 08:51 Opdateret: kl. 09:27
arrow Byrådet splittet i Farumgårdsagen
04. juli 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
arrow Furesø har spildt to år på retssag
18. juni 2019 kl. 08:57 Opdateret: kl. 16:53
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?