16. juni 2019
Skovhusets Venner er foriid. Foreningen nedlagde sig selv onsdag aften. Arkivfoto
Skovhusets Venner er foriid. Foreningen nedlagde sig selv onsdag aften. Arkivfoto
Foto: Peter N Bilby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venneforening opløser sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venneforening opløser sig selv
Furesø - 18. januar 2019 kl. 09:57
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 40 år som støtteforening for udstillingshuset Skovhuset ved Søndersø er Skovhusets Venner nu en saga blot.

Det står klart efter en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften i Skovhuset. Her stemte 77 medlemmer for at nedlægge foreningen, fem stemte imod og fire stemte blankt.

- Der var et meget stort flertal bag bestyrelsens indstilling. Vi nedlægger endegyldigt foreningen, siger Lars Mathiesen, som dermed blev foreningens sidste formand.

- Det er helt klart vemodigt, men jeg tror, at mange af vores medlemmer fortsætter som frivillige i Skovhuset, lyder det fra Lars Mathiesen.

Skovhusets Venner har eksisteret lige så længe som Skovhuset, som blev formet af en gruppe kunstinteresserede fra parcelhuskvarteret omkring Ballerupvej. Ved den seneste opgørelse havde foreningen 834 medlemmer.

Den siddende bestyrelse for Skovhuset har med formand Hanne Rude Petersen haft et ønske om at ændre på styreformen af Skovhuset og har fulgt vejledningerne for drift af kulturinstitutioner. I den forbindelse opstod disputsen med Skovhusets Venner.

Det var nemlig planen, at foreningens medlemmer ikke længere skulle have gratis adgang til Skovhusets udstilinger, foreningen mistede også retten til to medlemsposter i Skovhusets bestyrelse og så blev den trykte udgave af Skovhus Nyt nedlagt.

- Skovhusets Venner har hidtil betalt 100 kroner pr. medlem til Skovhuset som kompensation for den gratis adgang. Skovhusets bestyrelse ville have det beløb op på 170 kroner pr. medlem. Og så blev Skovhus Nyt nedlagt. Det var den eneste måde, vi kunne kommunikere med vores medlemmer, forklarer Lars Mathiesen om baggrunden for nedlæggelsen af foreningen.

Ønsket om en større professionalisme i styreformen er han helt med på.

- Jeg er helt med på, at der skal professionalisme og kompetence ind i bestyrelsen. Man kunne starte med at se på hvilke kompetencer den siddende bestyrelse har. Med kun seks bestyrelsesmedlemmer er der heldigvis plads nok til at få flere kompetencer ind, da der må være op til ni i bestyrelsen, siger Lars Mathiesen, som minder om at Kulturministeriets vejledninger netop er vejledende.

Bestyrelsesformand Hanne Rude Petersen har tidligere udtalt sig til Frederiksborg Amts Avis om den nye styreform.

- I dag kører vi efter Kulturministeriets vejledning for god ledelse i selvejende kulturinstitutioner. Det er helt efter reglerne. Der er ingen slinger i valsen, lød det fra Hanne Rude Petersen, som gjorde opmærksom på at alle har mulighed for at komme ind i bestyrelsen, hvis de har nogle af de rette kompetencer.

- For mig at se kan alle tilbyde deres arbejde i Skovhusets bestyrelse, hvis de har de kompetencer, som vi mangler, sagde Hanne Rude Petersen i slutningen af november måned.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede