18. januar 2021
Så skete det. Barbaras hjertesten blev døbt Furesøs Hjerte. Barbara er allerede videre til næste projekt. I weekenden er hun med i åbne atelierdøre hjemme i atelieret på Ny Vestergårdsvej 8 fra 10 til 17 lørdag og søndag.

Foto: Rebecca Kaad Ostenfeld
gallery icon

Se billedserie

Så skete det. Barbaras hjertesten blev døbt Furesøs Hjerte. Barbara er allerede videre til næste projekt. I weekenden er hun med i åbne atelierdøre hjemme i atelieret på Ny Vestergårdsvej 8 fra 10 til 17 lørdag og søndag. Foto: Rebecca Kaad Ostenfeld
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værsgo: Her er Furesøs Hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værsgo: Her er Furesøs Hjerte
Opdateret 24. august 2018 kl. 12:15
Furesø - 24. august 2018 kl. 10:25
Af Mikkel Kjølby

Det er ægte kærlighed til Furesøbad, Furesø og alle de mennesker og dyr, som gør området til noget helt særligt.

Det er vanskeligt at nå en anden konklusion, når man betragter den tre tons store granitsten, som nu pryder indgangen til Furesøbad. Kunstneren Barbara Kaad Ostenfeld - med kunstnernavnet Bakaos - har brugt en stor del af sin sommer med at doodle løs på sin værk, mens det meste af kommunen nysgerrigt kiggede på. Undervejs lod hun sig inspirere af omgivelserne. Resultatet er et forunderligt levende værk, som man konstant kan finde nye detaljer på.

Torsdag eftermiddag var tiden kommet til at døbe værket. Over 100 var kommet med forslag, men efterhånden som arbejdet skred frem stod det klart, at stenen på forunderlig vis binder Furesø sammen. Derfor fik stenen navnet: Furesøs Hjerte.

- "Nu er stenen blevet døbt og der herskede ingen tvivl om, at den skulle navngives "Furesøs Hjerte". Selve stenen er rent faktisk hjerteformet, Barbaras univers har vist sig at tale til manges hjerter og frem for alt har hun på smukkeste vis formået at samle alle Furesøs hjerteværdier i de mange finurlige, fantasifulde og eventyrligt glade motiver på stenen siger Eva Vedel, som via Furesø Picnicfestival satte gang i arbejdet med stenen og fik økonomisk opbakning fra IT-manden Mikael Boutrup.

Kunstneren selv var overvældet over opbakningen. Over 100 mødte frem til dåben.

- I dag var afslutningen på den fedeste og mest fantastiske rejse i min kunstneriske karriere. Mage til kærlighed og god energi i så koncentrerede mængder på et sted, lyder det fra Barbara Kaad Ostenfeld.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?