19. januar 2020
Jørn Hedegaard synes, det er festligt at være til stede, når valget åbnes, så han var dagens første vælger ved Bord 4 i Værløsehallen. Foto: Annemette Jensen
gallery icon

Se billedserie

Jørn Hedegaard synes, det er festligt at være til stede, når valget åbnes, så han var dagens første vælger ved Bord 4 i Værløsehallen. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vælgere i kø fra morgenstunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgere i kø fra morgenstunden
Furesø - 05. juni 2019 kl. 08:50
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vælgere i alle aldre både med og uden medbragte børn stod klar, da folketingsvalget 2019 blev åbnet i Værløsehallen i Værløse i Furesø Kommune onsdag morgen klokken 8.

Det plejer at være borgmester Ole Bondo Christensen, der gør det, men da han var sat i stævne på statsministerkandidat Mette Frederiksens afstemningssted Hareskovhallen fra morgenstunden, så var hvervet denne gang overdraget til valgstyreren, det socialdemokratiske byrådsmedlem Muhammed Bektas.

arrow Læs også: Se hvem der bliver valgt i Nordsjælland

- Jeg har fået lov at holde åbningstalen, og det glæder jeg mig til, sagde Muhammed Bektas.

Så klokken 8 ringede han med klokken og forkyndte, at statsministeren den 7. maj har udskrevet valg til folketinget. Han remsede valgstederne i Furesø Kommune i Nordsjællands Storkreds op, og fik en vælger til at tjekke, at valgurnerne var tomme, inden valghandlingen blev erklæret i gang.

- Rigtig god dag, rigtig god grundlovsdag. Det er jo en smuk dag, fastslog Muhammed Bektas.

Da vælgerne begyndte at strømme til valgbordene, stod Jørn Hedegaard først i køen til valgbord 4, og det var ikke første gang, han var på pletten, når et valg åbner.

- Det har jeg gjort i flere år. Jeg synes, det er en interessant handling, og jeg synes, det er festligt, når borgmesteren eller viceborgmesteren åbner valget. På mine ældre dage især - da jeg havde børn og var på arbejdsmarkedet, stemte man jo efter arbejde, fortalte Jørn Hedegaard.

Han synes, der er noget højtideligt over at opleve det hele blive sat i gang, og det var han blevet bekræftet i på P1.

- Nu hørte jeg lige i morges, hvor heldig jeg er, at vi har sådan et godt demokrati - også i forhold til det svenske valg, som er anderledes, sagde han.

arrow Rød sejr på Mettes nye hjemmebane
05. juni 2019 kl. 22:31 Opdateret: kl. 22:31