23. oktober 2019
Formanden for VBEK, Gunnar Andersen, overrakte erhvervsprisen til Morten Schantz (th.)
gallery icon

Se billedserie

Formanden for VBEK, Gunnar Andersen, overrakte erhvervsprisen til Morten Schantz (th.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vækstkomet fik erhvervspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vækstkomet fik erhvervspris
Furesø - 15. maj 2019 kl. 19:42
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man 48-dobler sin omsætning vil det automatisk udløse opmærksomhed. Festina Finance er tidligere kåret til Årets Gazellevirksomhed og tirsdag aften føjede Morten Schantz endnu en pris til samlingen, da han fik overrakt Furesøs Erhvervspris.

- Du har skabet landets mest vækstende virksomhed. Tillykke med prisen og tak for, at du gør det, sagde borgmester Ole Bondo Christensen (S) ved prisoverrækkelsen i Bryllupssalen på Furesø Rådhus.

Formanden for Værløse Baskets Erhvervsklub, Gunnar Andersen, overrakte prisen, som bestod af et smukt og meget tungt glasfad kreeret af den lokale kunstner Adi Holzer.

Morten Schantz har sammen med fruen og parrets tre børn boet i Hareskovby i 20 år. I 2007 solgte han sin første virksomhed Schantz Data til Bankernes EDB-central. En del af formuen brugte han til at købe sig ind i Festina Finance, hvor han blev partner med den administrende direktør Mikael Braagaard. I dag har virksomheden 50 ansatte.

- At virksomheden landede på Birketoften skyldes, at jeg besøgte en af ungernes venner på Birketoften. Til min store overraskelse var der et lille erhvervskvarter, og en del af det var til salg. På den måde har vi fået et rigtig dejligt sted og skulle vi blive endnu flere medarbejdere, kan vi med lidt held blive boende med helt op til 100 medarbejdere. Det fungerer nemlig rigtig godt som arbejdsplads. Det er befriende, at man føler sig tæt på skoven, og så er der en herlig parcelhusstemning, forklarer Morten Schantz.

Virksomheden laver software, som kan rådgive familier om økonomi. Festina Adviser er solgt til en række mindre banker samt pensionsselskaber.

- Vi brugte de første år på at udvikle software. Det tog fart for fire år siden, og tallene afspejler ikke, at vi brugte to år på at bygge det op. For os er det ikke helt så spektakulært at 48-doble omsætningen, som det lyder, siger Morten Schantz beskedent.

Men væksten skal helst fortsætte. Og det skal ske i udlandet. Festina Finance har fået hul igennem til det engelske marked.

- Vores software skal tilpasses engelske-spanske og flere andre landes forhold. Vi laver samarbejder med virksomheder, som kan sælge det. Vi tror på, at det lykkes for os, fortæller Morten Schantz.

grafik køb billede