19. januar 2021
Line og Mikkel har overtaget lejemålet på Perle Allé og viderefører Furesøens Urtegartneri, men får god hjælp af Karin Willems, som  startede Furesøes Urtegartneri. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Line og Mikkel har overtaget lejemålet på Perle Allé og viderefører Furesøens Urtegartneri, men får god hjælp af Karin Willems, som startede Furesøes Urtegartneri. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urtegartneri får tilført ungdommelig energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urtegartneri får tilført ungdommelig energi
Furesø - 20. november 2020 kl. 10:45
Af Mikkel Kjølby

Tilbage i 2017 realiserede Lars Petersen og Karin Willems en 25 år gammel drøm og etablerede Furesøens Urtegartneri i drivhuset i Nattergalelunden på Perlè Alle i Farum.

De kommende år solgte de alverdens urter, krydderier og grøntsager, indtil helbredet sagde fra. Ægteparret fraflyttede lejemålet, men har bevaret tilknytningen til stedet.

Nu er der kommet nye unge lejere. Line Spile Marquart og Mikkel Marquart er rykket ind i det 110 kvadratmeter store hus og vil videreføre urtegartneriet samt det traditionsrige julemarked i det 160 kvadratmeter store drivhus.

Line Spile Marquart er vokset op på Kærmindevej i Værløse, men da lejemålet på Perle Allé blev slået op, slog det unge par til i en fart.

- Det startede med, at jeg fik morgenkvalme, siger Line Spile Marquart med verdens største smil.

For hun er gravid med deres første barn. Straks gik de i gang med at lede efter bolig med plads til familieforøgelse. De fik øje på huset på Perle Allé og skrev straks til ejeren. To dage senere var det på plads.

- Vi var meget heldige. Tænk at bo med udsigt til Furesøen og med plads til den lille i haven, siger Line Spile Marquart.

Line har i forvejen en møbelbutik »Møbelmutter« i Herlev, mens Mikkel driver en transportvirksomhed.

Planterne er bevaret.
Til foråret starter de atter op på Furesøens Urtegartneri.

- Vi synes, det lød spændende med urtegartneriet. Det vil vi gerne drive videre, selv om det bliver hårdt, men det bliver ikke det, som kommer til at give os mad på bordet, fortæller Line Spile Marquart.

Hun har heldigvis stærke kræfter i baghånden. Den kommende mormor, Eva Spile, vil gerne hjælpe til. Og Karin bidrager gerne med viden.

- Jeg har en direkte livline til Karin. Hun har været fantastisk, og er glad for, at urtegartneriet bliver drevet videre. Hun kommer og hjælper mig og fortæller os, hvad der skal gøres, fortæller Line.

Mikkel Marquart glæder sig til de store udfordringer.

- Vi skal lige mærke, hvordan det går, inden vi for alvor beslutter os for, hvor meget vi skal bruge på urtegartneriet. Men det bliver fantastisk med alle de urter og planter, siger Mikkel Marquart.

Julemarked i drivhuset
Den første opgave bliver, at videreføre salget af juletræer. For en del af grunden er plantet til med grantræer, som gennem årene er blevet solgt som juletræer via stedets julemarked.

- Det vil vi gerne fortsætte med. Juletræerne bliver solgt som fæld-selv-træer. Og så skal der være gløgg og æbleskiver, forklarer Mikkel, som har købt et større parti julepynt til julestuen i drivhuset. men også en gigantisk elg og isbjørne som blikfang.

- Vi kalder elgen for Bob, siger Mikkel med et grin.

Line har også planer for julestuen.

- Jeg sælger et udvalg af mine møbler fra forretningen, og så kommer kunstforeningen »Rust« og laver en stand, hvor man kan købe deres værker.

Julemarkedet vil være åbent lørdag og søndag fra klokken 10 til 17 fra den sidste weekend i november og frem til juleaften.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?