30. marts 2020
De frivillige klimaambassadører fra Folkekirkens Nødhjælp gav unge fra Værløse et indblik i de udsatte landes problemer og fortalte, hvordan vi kan hjælpe dem.
De frivillige klimaambassadører fra Folkekirkens Nødhjælp gav unge fra Værløse et indblik i de udsatte landes problemer og fortalte, hvordan vi kan hjælpe dem.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge spiste melorme og lærte om nødhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge spiste melorme og lærte om nødhjælp
Furesø - 27. februar 2020 kl. 14:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er det på søndag den 8. marts, at Folkekirkens Nødhjælp samler ind til støtte for nogle af verdens fattigste befolkninger i deres kamp mod sult og klimaskabte ødelæggelser.

- Vi håber, at rigtig mange furesøborgere vil melde sig som indsamlere, da resultat er afhængigt af, hvor mange, der deltager, lyder det fra en af de tre indsamlingsledere i Furesø, Ole B. Kristensen, der står for indsamlingen i Værløse.

Man kan melde sig som indsamler på blivindsamler.dk eller hos en af de tre indsamlingsledere. Man kan også bare møde op uden tilmelding på et af de tre mødesteder søndag den 8. marts.

Værløse Kirke, Højeloft Vænge: kl. 10.00 - 12.00. Hareskov Menighedshus, Skandrups Allé: fra kl. 10.30. Stavnsholtkirken i Farum: fra kl. 11

Ole B. Kristensen forventer i år, at flere unge vil melde sig, blandt andet nogle af de skoleelever, som for tiden går til konfirmationsforberedelse.

At mange af de unge er klimabevidste, kom til udtryk, da en af Folkekirkens Nødhjælps "Tag#Del Karavaner" på sit første stop besøgte Værløse Kirke i tirsdags. Karavanen består af unge frivillige klimaambassadører, som har opholdt sig 6-7 uger i et af de lande, hvor hjælpeorganisationen arbejder. Efter opholdet rejser de rundt og oplyser om, hvordan vi i Danmark kan hjælpe de nødlidende befolkninger, som især rammes af klimaforandringerne.

I Værløse fortalte karavanens fire frivillige, at insekter kan være med til at skaffe verdens fattige mad på bordet i den klimaforandrede verden; fx ved at folk i de udsatte lande lærer at opdrætte fårekyllinger, som kræver meget lidt plads og vand i forhold til den mængde næring, de indeholder. Produkter af melorme hører også til de fødevarer, der skal bruges i fremtiden, fik konfirmanderne forklaret, hvorefter der blev uddelt smagsprøver på blandt andet stegte melorme og knækbrød lavet med melormemel. Flere af deltagerne var ret skeptiske, men efter at have smagt forsigtigt på produkterne, bad de straks om mere. "Det smager jo super godt", lød det fra en af eleverne fra Søndersøskolen.

Arrangementet sluttede med, at flere af de kommende konfirmander på stedet meldte sig som indsamlere, mens andre først lige skulle hjem og tjekke familiekalenderen.

Selvom det er en klimaindsamling skal man ikke forvente, at der serveres melorme og fårekyllinger til indsamlerne på indsamlingsdagen. I stedet er der rygter om forskellige lækkerier på de tre indsamlingssteder, som indsamlerne kan styrke og varme sig på, når de kommer tilbage med de fyldte indsamlingsbøsser.