15. december 2017
Unge iværksættere fra Hareskovby har succes med træprodukter. Foto. Ent Copenhagens
Unge iværksættere fra Hareskovby har succes med træprodukter. Foto. Ent Copenhagens
Foto: Keld Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge iværksættere har træ-succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge iværksættere har træ-succes
Furesø - 17. marts 2017 kl. 06:13
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre unge iværksættere fra Hareskovby, der står bag designvirksomheden Ent Copenhagen, åbner showroom i København. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker fredag den 24. marts, hvor nøgleordene er bæredygtighed, forkærlighed for naturen og nordisk elegance.

Ent Copenhagen er en dansk virksomhed, der blev etableret i 2014. De specialiserer sig i at producere bæredygtige spiseborde af massive egetræs planker i et nyt nordisk design.

Ent Copenhagen designer alt fra spiseborde, bordben og bænke til sofaborde, samt skriveborde. Deres klassiske produkter hylder norden med sit enkle look og sin funktionalistiske tilgang til design.

Ent Copenhagen er startet i en garage på Skovbovænget i Hareskovby, af Alexander Ploug, Kristian Gutte og Lasse Salomonsen. En aften i 2014 blev de tre drenge enige om, at gøre op med forbrugskulturen, som de var opvokset med, og skabe noget der kunne holde gennem generationer.

Lasse og Kristian er vokset op i Hareskovby og har begge en baggrund som tømrere. De har i samarbejde med deres parter Alexander, der har en masteruddannelse fra Copenhagen Business School, fundet inspirationen i skoven og bragt den ind i stuen.

Showroomet på 70 kvadratmeter i indre København er indrettet som et hjem fyldt med de unikke produkter. Hos Ent Copenhagen skal den besøgende have en oplevelse af, at træde ind i et hjem, derfor byder showroomet både på spisestueområde, køkken og kontor. I alle rum er det de massive egetræsborde, som er i fokus men i samspil med bløde lænestole, brugskunst og planter er der skabt en meget hjemlig og afslappet atmosfære.

- Siden vi startede med at lave vores borde, har drømmen været at give danskerne møbler for livet. Der er noget helt unikt over, at have et bord af massivt træ i hjemmet. Det giver en helt speciel varme og sjæl til rummet. Selv om to bordene er det samme design, vil hvert bord have sit helt eget unikke udtryk, fortæller Alexander Ploug.

Udover at hvert bord har sit eget udtryk, alt efter træets årer og mønster, kan køberen personliggøre deres bord yderligere ved at vælge hvilke ben, det skal have. Bordene, bænken og skærebrætterne er alle lavet i egetræ, men kommer i forskellige modeller, med forskellige snit, farver og størrelser. Alle spisebordene kommer med en tillægsplade løsning, så man kan samle familien.

For Ent Copenhagen er det vigtigt at tage hånd om naturen og passe på den på bedst mulig vis. Så skulle en køber gå hen og blive forelsket i et Ent Copenhagen bord forlanger de, at køberen planter et nyt egetræ.

- Vi holder meget af naturen og vi ønsker ikke, at bidrage til unødvendig fældning af skove. Vores borde en skabt til, at kunne gå i arv gennem generationer og derfor synes vi ikke det er for meget at forlange, at man skal planter et hvis de vil købe et bord. Det betyder også, at vores kunder bidrager til skovene, siger Lasse Salomonsen.

Navnet Ent stammer fra J. R. R. Tolkien fortryllende fortællinger om Ringenes Herre. Enterne er skovens ældste træer, og de agerer som skovens hyrder. Med deres visdom passer de på skoven og værner om jordens ressourcer.

Åbningen af showroomet forgår i Nørre Farimagsgade 53 i tidsrummet klokken 16-20.

- Til åbningsfesten håber vi, at se mange fra Hareskov og Værløse, siger Kristian og fortsætter:

- Det er jo mange af dem fra lokalområdet, der har hjulpet os ved at købe vores produkter og sprede ordet om Ent Copenhagen. De har helt sikkert haft en indflydelse på vores succes.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk