4. juni 2020
Eva Vedel (tv.) og Nina Bonnen Mourier (th.) har arrangeret Sankebingo-turen rundt om Søndersø. Aktiviteten starter torsdag klokken 9.30 til 10.30 ved det gule pumpehus ved Søndersø Vandværk. Foto: Mikkel Kjølby
Eva Vedel (tv.) og Nina Bonnen Mourier (th.) har arrangeret Sankebingo-turen rundt om Søndersø. Aktiviteten starter torsdag klokken 9.30 til 10.30 ved det gule pumpehus ved Søndersø Vandværk. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Umage makkerpar står sammen om Sankebingo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Umage makkerpar står sammen om Sankebingo
Furesø - 19. maj 2020 kl. 09:48
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ramsløg, humle, løgkarse, tusindfryd. Furesøs natur er spækket med spiselige planter, men for den almindeliger borger kan det være svært at blive klog på, hvad der er hvad.

Det vil Nina Bonnen Mourier og Eva Vedel gøre noget ved. Torsdag klokken 9.30 til 10.30 står Eva klar ved det gule pumpehus ved Søndersø. Her starter makkerparrets aktivitet Sankebingo - Naturens spisekammer.

- Rundt om Søndersø er der vanvittigt mange planter, som man kan proppe i munden, fortæller Nina Bonnen Mourier, som for nogle måneder siden oprettede facebooksiden Natur på Tur. Det fangede Eva Vedels opmærksomhed. Eva kender vi som formand for Furesø Erhvervsforening, som arrangør af picnicfestivalen og meget mere. De to har nu indledt et samarbejde.

- Tager folk godt imod det her, så er naturen skøn hele året, og vi vil lave flere aktiviteter, forklarer Eva Vedel, som allerede drømmer om en svampetur til efteråret.

På torsdag handler det om spiselige planter.

- Jeg står klar ved det første stop på turen. Det er ved det gule pumpehus lige ved Søndersø Vandværk. Her udlever jeg en plade med Sankebingo og giver lidt informationer om turen rundt om Søndersø. Folk skal selv gå rundt, men får viden med på vejen. Der vil være guider ved et par af stoppene på turen, fortæller Eva Vedel.

Og så gælder det ellers om at finde de planter, som der er billeder og fakta om på Sankebingo-pladen. Det bliver til ni stop på den 5,5 kilometer lange rute rundt om Søndersø, som ikke længere er ensrettet.

Nina Bonnen Mourier har uddannet sig til naturformidler og nyder selv at tage sin søn med ud i naturen for at finde spiselige planter.

- Når jeg tager min 6-årige søn med i skoven, har vi en fest med at udfylde bingoplader. Men at spise naturen er for alle generationer, fortæller Nina Bonnen Mourier.

Sankebingo-pladen fortæller endda også, hvordan man bruger de spiselige planter i køkkenet.

- Det her er humle, man kan spise det yderste af skuddene. Det kaldes for fattigmands-asparges. Jeg tager dem med hjem, og steger dem på panden med citron og salt, forklarer Nina Bonnen Mourier, mens hun peger på turens første stoppested.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?