19. april 2019
Nu skal borgerne i Furesø komme med input til affaldssortering. Men Venstres Lars Carpens ser hellere, at Vestforbrænding med formand Ole Bondo Christensen (S) i spidsen kigger mod Sverige, hvor systemer med optisk sortering allerede er i gang.
Nu skal borgerne i Furesø komme med input til affaldssortering. Men Venstres Lars Carpens ser hellere, at Vestforbrænding med formand Ole Bondo Christensen (S) i spidsen kigger mod Sverige, hvor systemer med optisk sortering allerede er i gang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om affaldssortering
Furesø - 21. september 2018 kl. 15:39
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste villaejere i Furesø kender de tre plastcontainere med rum til plastik, papir, metal, glas og madaffald.

Om ikke alt for lang tid skal borgerne i række-, dobbelt- og kædehuse samt lejligheder også i gang med at sortere affald.

Furesø Byråd har sendt et forslag til et nyt regulativ for affald i høring. I forslaget til den nye ordning lægger byrådet op til, at alle række-, dobbelt- og kædehuse samt lejligheder skal sortere deres affald. Der kommer til at være valgfrihed i, hvordan ordningerne sættes sammen. Kommunen indkøber beholdere for et beløb, der svarer til det, der gives til villaerne - cirka 3500 kr. pr. husstand, og det vil være muligt fortsat at benytte aktive affaldsskakter som et led i sorteringen.

Desuden inviterer kommunen og Vestforbrænding til dialog, så parterne i samarbejde med boligforeningerne kan finde den helt rigtige løsning i det enkelte område. Ifølge planen kan boligforeningerne forvente at blive kontaktet i det nye år.

- Borgerne i kommunen genanvender i dag 38 procent af husholdningsaffaldet. Vi er nået et stykke - men ikke langt nok. Den nationale målsætning siger, at kommunerne skal genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet inden 2022. Derfor er vi blevet nødt til at udforme en ordning, hvor vi nu får etageejendomme og rækkehuse med. Ellers når vi aldrig målsætningerne, fortæller Lene Munch-Petersen (S) formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Venstres Lars Carpens opfordrer Furesø Kommune til at slå koldt vand i blodet. Han ser hellere at borgmester Ole Bondo Christensen (S) som formand for Vestforbrænding kigger på løsninger fra nabolandene.

- Jeg har med store interesse fulgt debatten i amtsavisen, hvor andre kommuner har besluttet at undersøge en løsning med optisk sortering, som anvendes af to millioner borgere i Sverige og Norge. Løsningen kræver ikke store investeringer i nye affaldscontainere hos borgerne eller lukning af affaldsskakte i etageboligerne, lyder det fra Lars Carpens, som ikke ser kommunal tvang som vejen frem.

- Jeg vil understrege, at intet er besluttet i denne sag. Nu må vi have borgerne på banen med hensyn til valg af nogle affaldssorteringsløsninger, der kan afstemmes med de bygnings- og lokalplanmæssige forudsætninger i de enkelte boligområder. Det skal ske på frivillig basis. Man opnår intet ved tvang, siger Lars Carpens.

mikkel

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede