19. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udligningsløsning modtages med glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udligningsløsning modtages med glæde
Furesø - 09. juni 2018 kl. 09:25
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med torsdagens aftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening sparker finansminister Kristian Jensen (V) bolden ind i en ny regeringsperiode og muligvis bolden over til Mette Frederiksen (S). I samme moment fik Furesø Kommune klarhed over økonomien til og med 2020.

Aftalen kompenserer krone for krone de 34 kommuner, som stod til en økonomisk lussing som følge af en ny måde at opgøre udlændinges uddannelsesniveau på.

Furesø Kommune stod til et årligt tab på 25 millioner kroner.

- Der er blevet lyttet til vores kritik, og kommunerne bliver nu kompenseret for de væsentlige tab i udligning, som der var lagt op til, siger Borgmester Ole Bondo Christensen (S) og fortsætter:

- Jeg kan med tilfredshed konstatere, at vi nu ikke står til et yderligere tab i udligning på op mod 25 millioner kroner i 2019 og 2020, og at Furesø Kommunes borgere ikke skal holde for. Der bør frem mod 2021 findes en permanent løsning i forbindelse med en forestående generel drøftelse af udligningssystemet. Jeg er glad for at de 34 hovedstadskommuner har stået sammen og fortsat står sammen i kampen for en fair udligning, lyder Ole Bondo Christensen.

Alle partier i byrådet har været involveret i arbejdet med at påvirke folketingspolitikerne. Dansk Folkepartis nyvalgte byrådsmedlem Carsten Svensson har i den forbindelse haft en vigtig rolle.

- De mange møder, utallige samtaler med politikere på tværs af geografi og partiskel, har givet det ønskede resultat, lyder det fra Carsten Svensson, som ser frem til at arbejde videre med velfærd.

- Derfor kan de to partier, nu fortsætte arbejdet med velfærdsforbedringer og specielt den eftersatte ældresektor i Furesø Kommune, under lidt mindre snærende økonomiske bånd, siger Carsten Svensson.

Den konservative viceborgmester Lars Carstensen er også i højt humør.

- Vi får kompensation for den urimelige stigning i udligningen. Desuden er et konservativt ønske om et skattestop indbygget i forslaget, så jeg er meget tilfreds med det vi har opnået.

Forslaget gør det muligt for os at fortsætte med at skabe størst mulig værdi for hver skattekrone og investere i fremtiden som planlagt, siger Lars Carstensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk