21. november 2017
Der er pres på udgifterne i Furesø Kommune, så pengekassen ser presset ud. Foto: Per Christensen
Der er pres på udgifterne i Furesø Kommune, så pengekassen ser presset ud. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tunge økonomiske skyer truer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tunge økonomiske skyer truer
Furesø - 27. maj 2016 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden længe går forhandlingerne om budget 2017 for alvor i gang i Furesø Byråd. Allerede inden resultatet af økonomiforhandlingerne med regeringen er kendt, ved man, at der skal findes 40 millioner kroner i besparelser, hvis budgettet skal løbe rundt. Især budgettet til voksenhandicap er markant udfordret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Furesø Kommune har igennem en årrække haft særlig opmærksomhed rettet mod voksenhandicapområdet, da budgetterne i flere år har været svære at styre. Det samme billede tegner sig for de fleste kommuner i landet. Kommunernes Landsforening har i de igangværende økonomiforhandlinger med regeringen haft dette område som særligt tema.

Der er brug for ny lovgivning, der forenkler sagsbehandlingen og forbedrer styringen, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Næstformand i Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard, fortæller til KL's nyhedsbrev:

- Vi kan allerede nu se, at kommunernes udgifter er presset til det yderste. Regnskabstallene for 2015 viste, at 43 kommuner var nødt til at overskride budgetterne. Og en tredjedel af kommunerne er nødt til at skære i servicen i 2016 for at kunne overholde budgetterne. Det er dystre tal, som regeringen er nødt til at indse ikke går væk af sig selv.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Furesø Kommune, viceborgmester Susanne Mortensen (K), håber også på, at forhandlingerne med regeringen fører til, at kommunernes udfordringer på dette område anerkendes af regeringen og vil medføre en økonomisk håndsrækning.

- Det ændrer dog næppe afgørende ved, at der ligger en stor opgave forud også i Furesø, når vi skal have enderne til at hænge sammen i budgettet for de kommende år. Med den udvikling, vi de seneste år har set på det specialiserede voksenområde, så ender vi i år med en markant overskridelse af det budget, der er udgangspunktet for 2017-forhandlingerne. Vi har været nødt til at opjustere budgettet til voksenhandicap i år med 23 millioner kroner. Merudgifterne skyldes dyre enkeltsager, nye borgere med behov for hjælp samt at vores borgere med handicap heldigvis lever længere, siger Susanne Mortensen.

Furesø Byråd har en indledende temadrøftelse af budgettet for 2017 på deres møde den 1. juni, hvor de tager hul på de overordnede udfordringer. Her skal de også forholde sig til, at prognoserne for 2017 viser, at Furesø Kommune forventer at modtage 24 millioner kroner mindre end beregnet i indtægter på grund af en ændret landsudligning. I forvejen bidrager Furesø med 332 millioner kroner i 2017 til de andre kommuner i lands- og hovedstadsudligningen.

Budgettet for 2017 førstebehandles af byrådet på deres møde den 8. september og vedtages endeligt den 12. oktober. Borgerne inviteres ind i drøftelserne med en høring i perioden 12. - 26. september samt et borgermøde den 14. september.

Økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen forventes afsluttet med udgangen af juni måned.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk