16. december 2018
Mens de lokale forretninger i Hareskovby lukkede på stribe, gik Tue Tarp Jensen imod strømmen og startede Hareskov Cykler på hjemadressen på Elme Allé. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Mens de lokale forretninger i Hareskovby lukkede på stribe, gik Tue Tarp Jensen imod strømmen og startede Hareskov Cykler på hjemadressen på Elme Allé. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tue skruer videre på livsværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tue skruer videre på livsværket
Opdateret 16. marts 2018 kl. 10:29
Furesø - 16. marts 2018 kl. 09:04
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt gemt på en villavej finder man et lille erhvervseventyr. På lørdag fejrer Hareskov Cykler 20 års jubilæum.

For 20 år siden begyndte sønnen Simon at snakke om, at han så gerne ville have et eftermiddagsjob i en cykelbutik. Det fik Tue Tarp Jensen til at sætte de små grå hjerneceller i omdrejninger. For der er intet, han elsker mere, end at skrue på cykler og knallerter, det havde han jo gjort lige siden barndommen få hundrede meter fra hjemmet på Elme Allé. Og han havde jo fri hver formiddag, inden han mødte på jobbet som klubpædagog. Og så var der jo det, at der ikke var en eneste cykelsmed i hele området.

- Pludselig slog det mig, at vi kunne starte op i garagen. Simon kunne tage imod cyklerne om eftermiddagen, og så kunne jeg reparere dem om formiddagen, siger Tue Tarp Jensen.

Tue delte sedler ud i området og skrev en notits i et lille blad i Egebjerg. Og så udviklede tingene sig ellers. For Tue kan skrue på cykler som ingen andre.

- Det gik fra mund til mund, og forretningen udviklede sig lynhurtigt. Efter et halvt år måtte jeg gå ned i tid i klubben for at følge med efterspørgslen, og lige efter mit 25 års jubilæum i Klub 29 stoppede jeg, fortæller Tue Tarp Jensen.

Jobbet i Klub 29 handlede også om at skrue på knallerter og cykler. Tue drev stedets værksted og samlede en række af byens udsatte unge omkring sig. Tue startede ligefrem et motocrosshold og sammen med drengene blev det til en række danske mesterskaber, men værkstedet måtte vige til fordel for computerspil, og heldigvis for Tue gik det forrygende med cykelbutikken. Omsætningen steg og steg. Også sønnen Peter og fruen Marianne gav et nap med, for det er i bund og grund et familieprojekt.

- Fra dengang og til i dag er det kun gået opad. Nok også fordi samfundets interesse for cykler er steget i den periode, siger Tue Tarp Jensen.

Interessen for cykelsporten steg også for Simon Tarp Jensen. Han tog skiftet fra motocross til mountainbike. Og snart stod det klart, at han kørte stærkt, meget stærkt. I 2009 kørte Simon endda så stærkt, at han vandt det danske mesterskab klædt i Team Hareskov Cyklers farver.

Simons interesse for mountainbike fik nemlig Tue til at skabe Team Hareskov Cykler, som i dag har udviklet sig til en forening med 120 medlemmer, der primært kører mountainbikes. 8-10 gange om året tager Tue med ud til stævnerne og yder gratis mekanikerservice. Det har skabt stor interesse for hans cykelforretningen.

- Det har været et kæmpe vindue for butikken. De kan jo se, at ham Tue kan skrue på en cykel. Nu kommer de fra Helsingør og andre steder langt væk fra for at købe cykler. Samtidig møder jeg fortsat lokale borgere, som ikke aner, at der er en cykelforretning på nabovejen, smågriner Tue Tarp Jensen.

Forretningens vokseværk gav Tue mulighed for at ansætte sin gamle bekendte Henrik som cykelsmed på fuld tid.

- Henrik havde været uden arbejde i et par år, men jeg vidste, at han er en superdygtig mekaniker. Først fik vi løntilskud i seks måneder, men for otte år siden ansatte jeg ham på fuld tid. Det var en stor dag for os allesammen, og Henrik er guld værd, siger Tue med stolthed i stemmen.

Tue Tarp Jensen er efterhånden blevet 65 år, men har ingen planer om at stoppe foreløbigt.

- Ja, nu er jeg begyndt at få pension, konstaterer han og fortsætter:

- Jeg har det fortsat rigtig godt. Det skal fortsætte som nu i mange år. Flere gange har vi overvejet at flytte butikken, men hver gang er vi vendt tilbage til det oprindelige. Det handler i bund og grund om at have det godt, konstaterer Tue Tarp Jensen.

På lørdag markeres Hareskov Cyklers jubilæum med lidt at drikke og spise i butikkens åbningstid fra 11 til 14.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk