26. marts 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre dage med fokus på miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre dage med fokus på miljøet
Furesø - 03. oktober 2018 kl. 11:02
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mellemtrinnet på Hareskov Skole fik i sidste uge besøg af den Grønne Karavane, som sørgede for en temauge med fokus på miljøet, klimaet og bæredygtige udvikling.

Det skete med vægt på et gammelt kinesisk ordsprog: Jeg hører det - og glemmer det. Jeg ser det - og husker det. Jeg gør det - og forstår det

Ugen startede med et brag i gymnastiksalen, hvor alle 225 elever i 4,5 og 6.klasse var samlet.

- Pludselig kommer der to miljøsvin ind og larmer (støjsvin) og sviner med lys (energisvin). Lærer Mikkel Dansgaard fik dog hurtigt jaget de to svin ud af døren igen og ringet efter hjælp, fortæller Furesø Kommunes Grønne Guide Maj-Brit Petersen som gerne kom med den ønskede hjælp til eleverne.

Herefter var de næste to dage spækket med hands-on aktiviteter af enhver slags:

Der blev bygget fuglehuse, så fuglene kan tage insekter og larver der ødelægger fodboldbaner og man på den måde kan undgå at bruge gift.

Der blev lavet klimavenligt økomad uden kød og hvor eleverne lærte, hvad det betyder for miljøet, dyrevelfærd og sundhed at maden er økologisk.

Der blev undersøgt, hvordan forskellige alternative energiformer virkede

Det blev lavet kunstværker af genbrugsmaterialer - såkaldt upcycling

Der var elever som var på løb rundt på skolen og undersøge skolens miljø: Lå der meget affald udenfor? Havde skolen affaldssortering? Var der lys der brændte unødigt? Løb vandhanerne? Var vinduerne tætte? Med mere.

- I alt 13 forskellige værksteder var der og hver elev kom igennem 5 af dem i løbet af de første 2½ dag. Den sidste dag mødtes eleverne i klasserne og fortalte om deres oplevelser og evaluerede samt forberedte sig på miljødebatten, som rundede temaugen, fortæller Maj-Brit Petersen.

Som det sidste punktum var der en affaldssorteringskonkurrence mellem skoleleder Claus Ibsen og serviceleder Ove Kristensen på det ene hold og Erik fra 5. og Alexander fra 6. på det andet

- Eleverne vandt overbevisende. De var både meget hurtigere til at sortere og havde meget færre fejl - til stor jubel fra de øvrige elever. Men de havde jo også øvet sig de forgående dage, fortæller Maj-Brit Petersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede