19. september 2019
Jim Midjord kalder hele sagen forrykt og en skandale. Der kommer til at gå 24 måneder fra klagesagen om kunstgræsbanen på Månedalsstien blev sat i gang, til Miljø- og Fødevarenævnet kommer med en afgørelse.
Jim Midjord kalder hele sagen forrykt og en skandale. Der kommer til at gå 24 måneder fra klagesagen om kunstgræsbanen på Månedalsstien blev sat i gang, til Miljø- og Fødevarenævnet kommer med en afgørelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tragikomisk: Afgørelse om kunstgræsbane udsat igen, igen, igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tragikomisk: Afgørelse om kunstgræsbane udsat igen, igen, igen
Furesø - 22. marts 2019 kl. 09:19
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 9. marts 2016 kunne man her i Frederiksborg Amts Avis læse følgende notits: Boldbanen ved Månedalsstien i Hareskovby og kunstgræsbanen ved Farum Svømmehal får i løbet af foråret og sommeren lagt nyt kunstgræsunderlag.

Mere end tre år senere står Hareskov IF Fodbold med skægget i postkassen. Fanget af det danske bureaukrati. Fanget af regeringens ønske om udflytning af statslige arbejdspladser.

En klage over kommunens beslutning om at etablere en kunstgræsbane på Månedalsstien blev nemlig indklaget til Miljø- & Fødevareklagenævnet. Furesø Kommune brugte seks måneder på at sende svar på nogle spørgsmål fra nævnet. Sagsbehandlingen blev derfor først sat i gang i juni 2017 med besked om at forvente 12 måneders svartid. Nu er der netop kommet besked om, at afgørelsen endnu engang er udsat. Klubbens formand, Jim Midjord, er chokeret.

- Det er jo helt vanvittigt. Det er forrykt, siger fodboldformanden og fortsætter:

- Det er en skandale, at man kan blive ved med at udsætte afgørelsen. Selvom de nu siger 1. juni, tror jeg ikke engang på det. Vi kan ikke blive ved med at vente og vente og vente. Jeg opfordrer kommunen til at gå til ministeren, siger Jim Midjord.

Byrådsmedlem og folketingskandidat, Egil Hulgaard, (K) vil ikke vente på afgørelsen fra nævnet.

- Vi kan ikke vente på en afgørelse fra nævnet, der nu for tredje eller fjerde gang har udsat en afgørelse Iisagen. Jeg har sammen med formanden for udvalget for Kultur, Fritid og Idræt, Tine Hessner (RV), aftalt at vi nu fra kommunal side sætter gang i den videre planlægning. Det må være rigeligt, at vi har ventet to og et halvt år, siger Egil Hulgaard.

Tine Hessner er på bølgelængde med Egil Hulgaard.

- Nu er min tålmodighed også brugt op, siger Tine Hessner og fortsætter:

- Den afgørelse vi venter på, handler om, hvorvidt vi skal lave en udvidet VVM-redegørelse før den fortsatte projektering af en kunstgræsbane i Hareskovby. En afgørelse, som nu er syltet godt og grundigt som følge af den siddende regerings udflytning af klagenævnene. Vi skal ikke lave hverken ulovlige eller uforsvarlige anlæg, men vi vil gerne i gang med planlægningen, så de mange borgere, der ønsker at være aktive, får mulighed for det, siger Tine Hessner, som har indkaldt til møde med forvaltningen i næste uge for at diskutere fremtidsscenarier.

- Som udvalgsformand er det meget utilfredsstillende ikke at kunne komme videre med en vigtig sag. Og det er vigtigt for mig at sige, at vi er på samme hold her, politikere, Hareskov IF og forvaltning, slutter Tine Hessner.

Ingen kommentarer
Frustrationerne over den tredje udsættelse af afgørelsen har også bredt sig til de andre partier. Socialdemokraten Lene Munch-Petersen har dog ingen kommentarer, men giver udtruk for frustration over den manglende afgørelse.

Byrådsmedlem for Venstre, Jesper Larsen, kalder sagen for en skandale.

- Det er en skandale. Miljø- og Fødevareklagenævnet holder på denne måde vores frivillige foreninger for nar. Alle de mennesker som dag og og dag ind arbejder ulønnet for, at vores børn og naboer kan dyrke sport. Egentligt er det også urimeligt for de, som har klaget og må vente i årevis på svar, siger Jesper Larsen, som vil tage sagen op lokalt.

- Jeg vil tage fat i mine politikerkolleger i Furesø byråd for at sikre, at det ikke bliver Furesø Kommune, der forsinker den vedtagne kunstgræsbane yderligere i Hareskovby, når vi endeligt - på et tidspunkt får et svar, siger Jesper Larsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede